Gospelkoor Spirit

Gospelkoor Spirit is vanaf mei 2005 onder leiding van dirigent Harry Heidekamp uit Hellevoetsluis.

Ons repertoire bestaat o.a. uit liederen in de bundels "Safe Thus Far" en "The World Choir Collection", deel 1 en 2 , "Hymns & Voices" en "Everlasting", maar we hebben ook Nederlandstalige nummers.

Op 10 oktober 2009 en 6 maart 2010 hadden we gezamenlijke concerten met Gospelkoor "Reach Out" uit Honselersdijk met als titel:"Reach Out For The Spirit Of Light".


Ter gelegenheid van ons 35-jarig bestaan hebben wij op 11, 12 en 13 november 2011 zeer succesvol de musical Mozes uitgevoerd in De Ark in Maassluis. Een bijzondere en unieke ervaring voor ons koor. Onder de enthousiaste en bezielende leiding van regisseuse Frieda van Os uit Maassluis, samen met onze dirigent, werden vele (verborgen) talenten ontdekt en waren de drie voorstellingen volledig uitverkocht.

25 Mei 2016 was het 40 jaar geleden dat Spirit werd opgericht. En dat hebben we gevierd met een 'concert' : " SPIRIT's PASSION" op zaterdag 12 maart 2016.

Het was een fantastische uitvoering voor een volle Nieuwe Kerk in Maasland, veel enthousiaste en hartverwarmende reacties van toeschouwers. Onze 'boodschap' is goed overgekomen en daar zijn we dankbaar voor.
De samenwerking tussen onze dirigent Harry Heidekamp en regiseuse Frieda van Os heeft ervoor gezorgd dat wij een geweldige voorstelling konden neerzetten. Het was een FEEST !

"SPIRIT's PASSION" is een eigentijdse, verrassende invulling van een reis door de Bijbel, met bekende melodieŽn en songs van o.a. Ramses Shaffy en Guus Meeuwis. Oude nummers in een nieuw jasje ťn Spirit repertoire.
Zondag 5 juni 2016 is door Spirit deze 'Reis door de Bijbel' nogmaals gemaakt in Theater De Koningshof in Maassluis in een 3-kerkendienst, georganiseerd door 3 wijken in Maassluis, waarin Ds. Chris Schreuder "Het Verhaal" vertelde en Spirit ( een deel van de) liederen van "Spirit's Passion" heeft gezongen. Deze verkorte versie kan ook 'geboekt' worden.Het Maaslands Gospelkoor Spirit bestaat nu uit 32 zangers en zangeressen.
Als begeleiding hebben we orkest- of piano ingespeelde sound-tracks.
We verlenen op verzoek medewerking aan kerkdiensten, maar ook in tehuizen e.d.
Zie verder in de Agenda.


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Blackgospel Plaats: Maasland Provincie: Zuid-Holland Prijs: n.t.b. Contact: Gre van Driel-Kok Foto: Hanneke van Eck Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 13423 Naar site: 1305 Vernieuwd: 18 november 2017  

Concertagenda:

Maandag 24 december 2018
Zuidland - 22.30 uur - Medewerking Kerstnachtdienst bij de R.K. Gemeenwschap in Zuidland. Sporthal De Drenkwaard.