Gospelkoor Spirit
15 mei 2024

Na een medewerking op 1e Paasdag (31 maart) in Schipluiden, mag Spirit 1e Pinksterdag (19 mei) naar Zoetermeer.
We gaan daar zingen in de Ichtuskerk.

Een week later (26 mei) in een speciale dienst in de Vredekerk in De Lier in het kader van :
Next Generation.

De maand december wordt een drukke maand voor ons: 1 december een medewerking in een kerkdienst in Zoeterwoude, 15 december een Kerstconcert, samen met de Maassluise Harmonie in Maassluis, 20 december is er een Kerstwandeling in Maasland en zondag 22 december mogen we weer een Kerstzangmiddag verzorgen in Den Haag.


15 januari 2024

Een nieuw muzikaal jaar ligt weer voor ons.

Na de zomerstop in 2023 hebben we 4 medewerkingen en zangmiddagen gehad : 2 maal in Maasland, 1 maal in Maassluis en een kerstzangmiddag in Den Haag. De uitnodiging om daar weer te komen zingen, in december 2024 , kregen we al in september !
Pasen en Pinksteren zijn al geboekt , respectievelijk in Schipluiden en Zoetermeer. Zie onze Agenda.

In korte tijd mochten we 5 nieuwe leden verwelkomen, heel erg fijn. We hebben nu 38 leden.


31 juli 2023

Al meer dan een jaar niet bijgewerkt, excuses, maar er is wel veel gebeurd in die tijd.
Gelukkig geen corona beperkingen meer.
Na 15 mei 2022 hebben we tot de zomervakantie nog 3 medewerkingen gehad in Maasland, Nootdorp en Schipluiden.

Na deze vakantie nieuw kerstrepertoire ingestudeerd en dat hebben we in december 2022 4 maal mogen zingen. In Den Haag, Rotterdam, Maasland en Vlaardingen.
In Rotterdam deden we mee met een koren festival, dat was een bijzondere ervaring, maar wel heel erg leuk. Met lovende reacties.

Ons andere repertoire is ook "op de schop gegaan" Veel nieuwe nummers worden ingestudeerd.
Onze dirigent Alan Gibson zet er wel vaart achter!

Na een medewerking in Maasland eind januari 2023 was ons volgend "optreden" op zondag 25 juni in Zoeterwoude bij een zorginstelling. Het had een 'open-luchtdienst' moeten worden, maar het was die dag zo enorm heet, te riskant voor o.a. de bewoners en er dus besloten werd dat de dienst toch maar binnen werd gehouden. Een heel aandachtig publiek , enthousiaste reacties, dus we kijken er met veel voldoening op terug.30 mei 2022

De "kop" is eraf:
onze eerste medewerking in een kerkdienst na ruim 2 jaar nu o.l.v. onze nieuwe dirigent Alan Gibson!
Op 15 mei j.l. hebben we weer heerlijk gezongen voor een enthousiast publiek, de Magneetgemeente in Maasland. Het was ook wel een beetje spannend. Maar we kijken er met een goed gevoel op terug.
De volgende 'optredens' komen er al snel achteraan, zie agenda.


2 april 2022

Nu mogen we écht weer !
Ook al is Corona niet helemaal verdwenen, we zijn sinds eind januari begonnen met de repetities en kunnen nu zonder ‘beperkingen’ weer samen zingen.
En we verheugen ons erop, om na ruim 2 jaar ook te mogen zingen voor publiek.
Uitgestelde medewerkingen staan gelukkig nu op de agenda van 2022.

We gaan er onder leiding van onze dirigent Alan Gibson een mooi zangjaar van maken.
23 januari 2022

De medewerking op 27 februari in Schipluiden kan helaas niet doorgaan. Een nieuwe datum wordt nog bepaald. Na de zoveelste lockdown vanaf 19 december mochten we weer niet repeteren. Maar sinds vorige week mogen koren toch weer samen oefenen, wel op 1 1/2 meter afstand van elkaar, maar toch !

Update 8 december 2021.

Helaas, helaas, alle optredens van Spirit in deze decembermaand zijn door de huidige corona omstandigheden afgelast!
Dus ons mooie Kerstrepertoire moet weer een jaar wachten, om het dan wél te mogen zingen.
Want daar mogen we hopelijk toch wel vanuit gaan.

We gaan nieuw 'ander' repertoire zo spoedig mogelijk oppakken, want op 27 februari 2022 mag Spirit medewerking verlenen aan een dienst in de Dorpskerk in Schipluiden.

Repeteren mag nu (tijdelijk?) helaas niet in de avond, maar er zijn gelukkig ook andere oplossingen.Update 15 november 2021.

Sinds 7 september j.l. mochten we de repetities hervatten. Het was even wat onwennig, maar dat ging snel óver. Fijn om elkaar weer te ontmoeten. In december stonden er 3 optredens op de agenda in Kerstsfeer, dus flink oefenen op het Kerstrepertoire , maar ook andere liederen werden weer opgepakt.
Helaas is corona nog niet voorbij en nieuwe maatregelen hebben ook gevolgen voor het koor. Maar we mogen nog wel blijven zingen. Al is er op dit moment jammer genoeg 1 december optreden gecanceld. Dit betrof een deelname aan een koren festival in Rotterdam, maar hopelijk mag dat volgend jaar wel doorgaan. ( zaterdag 17 december 2022).

Update 16 augustus 2021. - We mógen eindelijk weer: samen zingen en repeteren!
Na een zeer lange corona-stilte gaan we starten op dinsdag 7 september. Wat zal het fijn zijn om elkaar weer te ontmoeten. Om elkaar toch niet helemaal uit het oog te verliezen , hebben we nog een leuke (buiten) bijeenkomst gehad op Bouwlust in Maasland . Met z'n allen een heerlijk ijsje gegeten en lekker bijgepraat. Een echte "opkikker". Toch nog een beetje ons 45-jarig jubileum gevierd.
En de eerste medewerkingen staan weer op de agenda.......

Update maart 2021
Na 15 jaar heeft Gospelkoor Spirit afscheid genomen van Harry Heidekamp. Vanaf maart 2020 heeft Alan Gibson uit Maasland het dirigeerstokje overgenomen. Maar door de corona-crisis is alles heel anders verlopen dan we dachten. Ineens mochten we niet meer samen zingen, niet meer bij elkaar komen, afgesproken medewerkingen moeten afzeggen en er ontstond heel veel onzekerheid. Hoe nu verder?

Eind september mochten we weer bij elkaar komen, wel met maximaal 30 leden, maar de helft van Spirit kon/durfde niet te komen om diverse geldige redenen. Voor de andere helft was het heel fijn om elkaar weer te zien en samen te repeteren. Ook al moest het op 1 1/2 meter afstand. Omdat we nu in de kerk zongen, was dat geen probleem. Ruimte genoeg!

De samenwerking met onze nieuwe dirigent Alan Gibson kreeg weer een nieuwe "boost". Maar begin november mocht het helaas niet meer. En dat is nu begin maart 2021 nog steeds het geval. We missen elkaar en het samen zingen natuurlijk heel erg. Laten we hopen dat het binnenkort toch weer mogelijk wordt om elkaar te ontmoeten en samen weer Gospelkoor Spirit te zijn.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Gospelkoor Spirit is opgericht op 25 mei 1976 in Maasland. Ontstaan als jongerenafdeling van Chr. Oratoriumvereniging Hosanna, maar toen zelfstandig verder gegaan. In de afgelopen jaren hebben we diverse jubilea uitvoeringen gehad.
O.a. ter gelegenheid van ons 35-jarig bestaan hebben wij op 11, 12 en 13 november 2011 zeer succesvol de musical Mozes uitgevoerd in De Ark in Maassluis.

25 Mei 2016 was het 40 jaar geleden dat Spirit werd opgericht. En dat hebben we gevierd met een 'concert' : " SPIRIT's PASSION" op zaterdag 12 maart 2016 in de Nieuwe Kerk in Maasland.
De samenwerking tussen onze dirigent Harry Heidekamp en regisseuse Frieda van Os heeft ervoor gezorgd dat wij een geweldige voorstelling konden neerzetten. Het was een FEEST !

"SPIRIT's PASSION" was een eigentijdse, verrassende invulling van een reis door de Bijbel, met bekende melodieën en songs van o.a. Ramses Shaffy en Guus Meeuwis. Oude nummers in een nieuw jasje én Spirit repertoire.

Het Maaslands Gospelkoor Spirit bestaat nu uit 33 zangers en zangeressen. We zingen o.a. Engels en Nederlandstalig gospelrepertoire.
Als begeleiding hebben we orkest- of piano ingespeelde sound-tracks, maar onze dirigent speelt/ begeleidt ook op een 'gewone' piano.
We verlenen op verzoek medewerking aan kerkdiensten, maar ook zangmiddagen in tehuizen e.d. zijn mogelijk.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Blackgospel Plaats: Maasland Provincie: Zuid-Holland Prijs: n.t.b. Contact: Gre van Driel-Kok Foto: Bas den Hertog Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 21791 Naar site: 4086 Vernieuwd: 15 mei 2024  

Concertagenda:

Zondag 15 september 2024
Maasland - 10.00 uur - 3-kerken Vredesdienst in de Oude Kerk, Kerkplein 1 , 3155 AM
  Zondag 01 december 2024
Zoeterwoude - 10.30 uur - Medewerking kerkdienst in Swetterhage, Blankaartweg 2, 2381 AD Zoeterwoude
  Zondag 15 december 2024
Maasluis - 15.30 uur - Kerstconcert samen met de Maassluise Harmonie in de Maranathakerk, G.A.Brederolaan 49, 3141 CC Maassluis. Nadere informatie volgt.
  Vrijdag 20 december 2024
Maasland - 18.00 uur - Kerstwandeling in Maasland langs verschillende locaties, nadere informatie volgt.
  Zondag 22 december 2024
Den Haag - 14.00 uur - Kerstzangmiddag in WZC Duinhage , Den Haag, De Savornin Lohmanlaan 202, 2566 AW.