Gospelkoor El Shaddai

Gospelkoor El Shaddai is officieel op 12 april 1988 als Interkerkelijk Jongerenkoor “El Shaddai" opgericht met als doel het op algemeen christelijke grondslag verspreiden van het evangelie door vocale en instrumentele muziek door: het houden van repetities; het meewerken aan kerkdiensten, het geven van en medewerking verlenen aan uitvoeringen en concerten; het verlenen van medewerking en het deelnemen aan muziekevenementen, zowel binnen als buiten kerkelijk verband, voor zover dit niet in strijd is met onze doelstelling.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Leon van Veen. Naast het dirigeren speelt Leon piano als onderdeel van de begeleidingsband van het koor. Leon (1976) woont in Hazerswoude Dorp. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium ging hij werken als muziekdocent op een middelbare school. Daarnaast werkt Leon als dirigent bij verschillende koren en schrijft hij muziek voor Christelijke (jongeren)koren. Ook werkt hij als arrangeur voor verschillende koren en ensembles.

Het idee om een koor op te richten begon op een zonnige dag onder de luifel van een tent op een prachtige camping in Frankrijk onder het genot van een glaasje wijn. Jan Spier, dirigent van het koor Tendril uit Nieuwegein en Gert Jan van der Hout, zwagers van elkaar, vatten het plan op om een nieuw koor op te richten in Lopik, de woonplaats van Gert Jan. De start van het koor met 33 leden leidde al snel tot een grote toeloop van nieuwe leden.

De thuishaven om het repertoire in te studeren is de Brugkerk in Lopik. In de loop van de jaren is het koor El Shaddai uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten.

De koorleden komen intussen uit de gehele Lopikerwaard, maar ook daarbuiten uit plaatsen zoals Houten, Nieuwegein, Schalkwijk, Vianen, IJsselstein, Woerden, Nieuwpoort & Groot Ammers.

Sinds een paar jaar gaan we ook het land in met de musical De Messiah. We zingen en maken muziek en vertellen tussen de liederen in over het leven van Jezus. Het begint bij zijn geboorte tot aan zijn Hemelvaart. Een indrukwekkende avond met ook nog mooie lichteffecten daarbij.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Lopik Provincie: Utrecht Prijs: v.a. € 450,= Contact: Tienke Bouwmeester Foto: Tienke Bouwmeester Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 5691 Naar site: 2329 Vernieuwd: 16 januari 2023  

Discografie:

Licht op jongerenkoren deel3
This World
Mozes op weg
Shine On
We believe
The Young Messiah
Love will have its day
 

Concertagenda:

Zondag 29 september 2024
PKN kerk De Ark Maarssenbroek - 19 uur - We verlenen onze medewerking aan een zangdienst in de PKN kerk De Ark Duivenkamp 844 3607 WG Maarssenbroek Aanvang 19.00 uur
» Meer info