Zing een nieuw Lied: 'In Uw Nabijheid'

23 jul
Bij ‘Zing een nieuw lied’ ontdek je nieuwe christelijke liederen voor gebruik in diensten en aanbiddingsavonden of om samen te zingen met je koor, je bijbelstudiegroep of op andere plekken. Vandaag laten we je graag kennis maken met het lied "In Uw Nabijheid" van Sharon Kips en Gilbert Thera dat gaat over de vrijheid, vrede en rust die bij God te vinden is.

Na het overlijden van haar moeder belandde Sharon in een depressie en kwam er veel pijn uit haar jeugd omhoog: "Het maakte dat ik ging twijfelen aan alles. Aan mezelf, maar ook aan mijn geloof. Dat zorgde ervoor dat ik vastliep. Ik moest weer uit die donkere tunnel zien te komen."

Sharon besloot om op zoek te gaan naar wie God voor haar is. Ze dook de Bijbel in en ging op zoek in de Psalmen: "Die zijn altijd zo mooi eerlijk. Elke emotie wordt benoemd. Vooral Psalm 23 raakte me weer, daar wilde ik een lied over schrijven."

Haar man Gilbert maakte het proces waar Sharon doorheen ging van dichtbij mee: "Ik heb geleerd om vooral te luisteren en het niet proberen te fiksen. Dat moest ik heel snel afleren, en toestaan dat ze gebroken is. Dat was knap lastig! Aan de andere kant mocht ik ook zien hoe God haar erdoorheen helpt. En ook hoe Hij door andere mensen heen werkt. We hoefden het niet alleen te doen."

Ga naar zingeennieuwlied.nl om het lied te beluisteren. Je vind er ook een gratis chordsheet zodat je direct met het lied aan de slag kunt.

Datum: 23 juli 2024 Website: zingeennieuwlied.nl/lied/in-uw-nabijheid/