Nieuw Album Sera Noa: Lieve Vader

21 feb
Sera Noa is een Nederlandse singer-songwriter. Dit jaar is haar debuutalbum "Lieve Vader" uitgekomen! Ze schrijft over de verschillende seizoenen van het leven. Haar gloednieuwe album gaat over de intieme relatie met God de Vader.

Tijdens een interview met Groot Nieuws Radio geeft ze aan dat ze God als een 'lieve Vader' kan zien omdat ze opgroeiende in een christelijk gezin en het geluk had dat haar aardse vader ook een hele lieve vader is. In hem zag ze hoe God als Vader zou kunnen zijn.

Sera Vertelt: "God is iemand die heel dichtbij wil komen en bij wie je helemaal jezelf mag zijn. Hoe beter ik hem leer kennen en een relatie met Hem opbouw, hoe meer ontzag ik voor Hem heb. Maar naast het feit dat Hij is een Vader is, is hij ook de Schepper die deze aarde regeert. Ik mag naar Hem toe gaan met elke emotie. Juist als ik me niet fijn voel of verdriet heb kan ik altijd bij Hem terecht.

Als christen hoop ik dat ik steeds meer op Jezus mag gaan lijken. Dat mensen Gods liefde mogen zien in de dingen die ik doe. Ik wil leren liefhebben zoals God mij en ons liefheeft. En mijn verlangen is dat mensen door de liederen heen Gods liefdevolle Vadershart mogen ervaren. God begrijpt je. Hij is zelf door het diepste dal gegaan, dus Hij kent ook jouw diepste dal."

Een van de liederen op het album is een vertaling van “For The One”, een lied van Bethel Music. Het lied werd door haar vader vertaald voor een kerkdienst maar bleek ook gewoon heel goed op het album te passen.

Leuk detail voor koren en ‘vocal groepen’ is dat er van dit lied ook een meerstemmig arrangement beschikbaar is bij koormuziek.nl.
Datum: 21 februari 2024