JOKE BUIS SCHIJNT EEN WARM LICHT OP RELATIES MET NIEUWE EP 'HOE IK JE ZIE'

10 mei
Het lijkt een ongeschreven regel: de mooiste (en vaak ook beste) liedjes zijn die waar je iets in herkent. Een gevoel, een beschrijving, een situatie. Joke Buis kent de kracht van wat zo'n lied met je doet maar al te goed. En voor haar nieuwe EP 'Hoe Ik Je Zie' liet ze zich er heel direct door inspireren. De EP is nu te beluisteren.

Met haar nieuwe liedjes biedt Joke Buis je een intiem kijkje in haar leefwereld. De afgelopen jaren hield ze ogen en oren open voor wat er om haar heen gebeurde. En dat leverde verhalen op. Soms mooie, soms moeilijke. Maar altijd verhalen vol inspiratie voor liedjes. De afgelopen tijd presenteerde Joke een deel van deze liedjes al digitaal of op het podium. Zo verschenen eerder al 'Onderweg Naar Jou', 'Wat Ik Bij Je Zag', 'Laat Je Zien' en het gevoelige 'Echt Weggaan Doe Je Niet', die ieder voor zich gevoelige, soms moeilijke, bemoedigende of warme kanten beschrijven in relaties.

Joke schreef de liedjes op 'Hoe Ik Je Zie' met Rokus Maasland, Rob Buis, Simon Leferink, Arnold van Dongen, Ton Dijkman en Henk Pool. De EP is het eerste deel van een tweeluik met nieuwe muziek. Naast de eerder genoemde liedjes bevat deel 1 'Het Ga Je Goed' en 'Nooit Weggeweest': twee herkenbare kanten van vriendschap. Waar 'Het Ga Je Goed' het loslaten van een vriend of vriendin beschrijft en de gevoeligheid die dat met zich mee brengt, geeft 'Nooit Weggeweest' woorden aan een andere kant van de medaille. Er zijn vrienden of vriendinnen waarmee je de draad als vanzelf direct weer oppakt, hoeveel tijd er ook overheen is gegaan.

'Hoe Ik Je Zie' (deel 1) is vanaf 10 mei te beluisteren op de digitale platforms (zie link onderaan deze pagina)

Na het verschijnen van de EP zal Joke met band te horen zijn op de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Ze verzorgt op de vrijdagavond 17 mei een concert waarbij de diverse gebeden aanhaken bij de thema's in de liedjes in het programma.
Datum: 10 mei 2024 Website: lnk.fuga.com/jokebuis_hoeikjezie