MICHAEL W. SMITH BRENGT 'FOREVER' TOUR NAAR NEDERLAND

16 mei
De meeste artiesten houden na een lange carrière alleen de meest toegewijde fans over. Bij populaire artiesten is die groep groter. En dan zijn er de uitzonderlijke artiesten waar geen maat op lijkt te staan. Michael W. Smith behoort zonder twijfel tot die laatste categorie. Na een decennialange muzikale loopbaan vult hij stadions en is hij onverminderd actief met nieuwe muziek. En er zijn weinig landen waar het publiek zo enthousiast met hem meeleefde als in Nederland. Logisch dat Smith in juni graag terugkeert voor twee concerten in zijn gloednieuwe 'Forever' tour. Hij krijgt daarbij volop Hollandse hulp: The Choir Company begeleidt hem op het podium en het voorprogramma wordt verzorgd door Dwight Dissels, Sharon Kips & Gilbert Thera met Charis Music o.l.v. Chiel Naber.

Met de 'Forever' tour viert Michael W. Smith vier decennia als solo artiest. Wat begon in 1983 met evergreens als 'Friends' en 'Great Is The Lord' werd een rijk gevuld repertoire met rond de eeuwwisseling ook veel aanbiddingsliederen. Zeg je 'Michael W. Smith' dan denkt de een aan de pop-artiest die herkenbare situaties bezingt zoals de beste pop-artiesten. De ander denkt aan een gepassioneerde en sympathieke aanbiddingsleider die met zijn 'Worship' albums liederen als 'Above All', 'Step By Step' en 'Waymaker' verder bracht dan ooit tevoren. In 2024 begint Smith aan zijn wereldtournee onder de noemer 'Forever'; een verwijzing naar zijn recente 'Worship Forever' album, maar ook een statement over de tijdloze muziek die keer op keer verwijst naar een eeuwige God. Tijdens deze avonden (gepresenteerd door Compassion) neemt Michael je mee langs zijn hele loopbaan. Van de vroegste tot de meest recente liederen en zowel zijn pop- als worship-repertoire. En na het succes van zijn eerdere bezoeken kan The Choir Company natuurlijk niet ontbreken. Het projectkoor zal Smith, naast zijn vollledige band, begeleiden op het podium.

Het voorprogramma is een Hollandse aangelegenheid: Dwight Dissels en het echtpaar Sharon Kips & Gilbert Thera delen het podium met het koor Charis Music o.l.v. Chiel Naber. Het koor, wat een levendige mix van pop, gospel en worship zingt, werkte onlangs nog mee aan Nederland Zingt. Gilbert & Sharon zingen gezamenlijk al jaren doorleefde aanbidding en gospel. Sharon brak door met X-Factor en Popstars en presenteerde later ook intieme Nederlandstalige liedjes. De goedlachse Dwight Dissels werd met name bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland en The Passion. Gospel zit in zijn bloed. Het voorprogramma wordt dus al een feest!

Tijdens de ‘Forever’ tour keert Michael W. Smith terug naar de RTM Stage in Rotterdam (16 juni) en maakt hij voor het eerst zijn opwachting in Bethel Drachten (18 juni - uitverkocht). Het zijn avonden die Smith en het publiek als een warm bad ervaren. Het worden de concerten van het jaar. Mis ze dus niet; er zijn nog kaarten voor Rotterdam.


Kaarten voor de 'Forever' tour concerten met Michael W. Smith en The Choir Company zijn beschikbaar via www.eventsforchrist.nl.
Datum: 16 mei 2024 Website: www.eventsforchrist.nl