ADRIAN SNELL TERUG MET KOORFAVORIET ‘ALPHA + OMEGA’

27 jun
‘Alpha + Omega’ behoort met ‘The Passion’ tot de bekendste en meest geliefde werken van Adrian Snell. In Nederland hebben honderden koren het werk of delen ervan gezongen en niet voor niets was ons land het decor voor opnames van een nieuwe versie in 2017. Sindsdien heeft het wereldnieuws laten zien dat het werk niets aan actualiteit verliest. Sterker nog; de boodschap van ‘Alpha + Omega’ klinkt luider dan ooit en in oktober op diverse plekken live in Nederland. Dan voert Adrian Snell het werk hier weer uit samen met een volledige band, The Choir Company en bijzonder voorprogramma.

Conflicten in de wereld maar de Holocaust in het bijzonder maakten dat de Brit Adrian Snell begin jaren ’80 op ontdekkingsreis ging. Hij zocht naar de wortels van zijn geloof, tegen de achtergrond van de diepe duisternis wereld van de Holocaust en de grote vragen die oorlog met zich mee brengt. Snell werkte het verzoeningsverhaal tussen God en de mens uit in een waar meesterwerk: ‘Alpha + Omega’, met liederen als ‘I Am The Way’, ‘Lord Have Mercy’ en de beroemde titelsong. ‘Lord Have Mercy’ wordt tot op heden in Nederlandse kerken gezongen (als ‘Vader Vol Van Vrees en Schaamte’).

In oktober geeft Snell drie concerten met band (waaronder Frank van Essen, Rineke de Wit, Sera Noa, Luca Genta en Jan-Peter Beijersbergen) en een projectkoor van The Choir Company o.l.v. Maarten Wassink. Veenendaal, Oud-Beijerland en Zwolle zijn bovendien het decor voor een voorprogramma waarin Adrian een speciaal jubileum viert. Het is dan 50 jaar geleden dat hij zijn allereerste liedjes opnam voor zijn debuut ‘Fireflake’. Samen met o.a. Rineke de Wit en Sera Noa zal hij diverse liedjes van dat album uitvoeren – in een speciaal voor deze tour nieuw muzikaal jasje!

vrijdag 4 oktober 2024 - 19.30 - Veenendaal
Regenboog, De Grote Pekken 11, 3901 JB

zaterdag 5 oktober 2024 - 19.30 - Oud-Beijerland
EGHW, Polderlaan 1, 3261 ZA

zondag 6 oktober 2024 - 19.30 - Zwolle
Verrijzeniskerk, Bachlaan 150, 8031 HL