Colofon

Gospelpodium.nl is een snel en compleet infopunt over en voor alle solisten, duo's, groepen, bands en koren in christelijk Nederland. Gospelpodium.nl maakt gratis reclame voor christenen die actief zijn in de muziek en daarmee het bijbelse evangelie willen bekendmaken.

Deze site is bedoeld voor:
- gospelgroepen, gospelbands en gospelkoren en alle betrokkenen,
- organisatoren van kerkdiensten, festivals, evenementen,
- een ieder die interesse heeft in christelijke muziek in Nederland,
- vertegenwoordigers van pers en media,
- studio's, muziekzaken, platenlabels, perserijen, enz.
- verkopers van christelijke muziek: boekhandelaren en uitgevers.

Op gospelpodium.nl heeft iedere groep een eigen pagina met veel extra informatie. Groepen kunnen zich hier gratis presenteren en bezoekers hoeven niet steeds van de ene naar de andere site door te klikken. Belangstellenden kunnen nu snel en eenvoudig een koor of groep in de buurt opzoeken. Medewerkers van koren en groepen vinden op deze site veel waardevolle informatie.

Gospelpodium.nl is een unieke plek voor zangers en muzikanten die op zoek zijn naar een koor of groep in de buurt. Veel christenen in Nederland zijn actief in een gospelgroep, koor of band. Op deze manier proberen zij hun geloof uit te dragen, bijvoorbeeld in diensten waar ze optreden.

Organisatoren van kerkdiensten en evenementen zijn regelmatig op zoek naar een muzikale bijdrage voor hun dienst en zij zijn niet altijd op de hoogte van het bestaan van alle groepen en koren bij hen in de omgeving. Gospelpodium.nl verbindt deze verschillende doelgroepen. Organisatoren kunnen nu snel en eenvoudig een groep of koor in hun eigen omgeving opsporen.

Mocht u onjuistheden in de gegevens tegenkomen dan stelt de redactie het op prijs dat correcties en aanvullingen doorgegeven worden. De redactie streeft ernaar een compleet overzicht te presenteren van alle gospelgroepen in Nederland. De redactie is uiteraard niet aansprakelijk en verantwoordelijk voor de activiteiten, de kwaliteiten en de werkwijze van de groepen en koren die op de site genoemd worden.

Groepen kunnen zelf gegevens invullen en wijzigen en verwijderen. De redactie behoudt zich het recht voor bepaalde groepen wel of niet op deze site te plaatsen op grond van eigen overwegingen. Als de redactie van mening is dat een bepaalde groep niet pas binnen gospelgroepen.nl zullen de gegevens zonder overleg verwijderd worden.

Tips en advies

Voor organisatoren van diensten en concerten

 • Voordat u een groep uitnodigt adviseren we u een optreden van de betreffende groep te bezoeken en/of een cd of demo aan te vragen.
 • Gospelpodium.nl is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de werkwijze van de groepen. Deze site heeft een open systeem, iedereen kan in principe gegevens plaatsen.
 • Zorg ervoor dat u uw concert of dienst organiseert conform de regels en wensen van de buma/stemra 
 • Er zijn verschillende boeken geschreven over het organiseren van gospelconcerten. Enkele daarvan verschenen onder de paraplu van Continental Sound.


Voor groepen

 • Gospelpodium.nl is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de werkwijze van de organisaties die diensten en concerten plannen en organiseren. Deze site heeft een open systeem, iedereen kan u een uitnodiging voor een optreden of concert sturen.
 • Small Stone Media is een muziekuitgeverij met een passie voor christelijke muziek, Zij beheert en exploiteert de rechten van de meeste auteurs van christelijke muziek uit binnen- en buitenland. 
  Een overzicht van haar activiteiten en muziekwebsites vindt u hier: www.koormuziek.nl
 • Small Stone Media geeft bladmuziek voor koren en groepen uit via de European Choral Club www.europeanchoralclub.com
 • Koren en Groepen & Auteursrecht
  Mag ik bladmuziek kopiĆ«ren? Hoe zit dat met BUMA Stemra? Mag ik zelf arrangementen maken? 
  Deze en tal van andere praktijkvragen worden beantwoord op de ECC website: www.europeanchoralclub.com/help.php?section=FAQ

Over deze site

 • De redactie streeft ernaar een compleet overzicht te presenteren van alle gospelgroepen in Nederland. Groepen kunnen zelf gegevens insturen via het menu.
 • Gospelpodium.nl is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de werkwijze van de groepen en de concert-organisaties.
 • Het is een open systeem, iedereen kan een groep aanmelden of een groep benaderen. De gegevens die de groepen ingevoerd hebben, worden alleen gebruikt voor publicatie op deze site. Ze zijn niet beschikbaar voor derden en worden ook niet voor andere doeleinden gebruikt.
 • De gegevens zijn zorgvuldig verzameld vanuit allerlei bronnen. Mocht u onjuistheden in de gegevens tegenkomen dan stelt de redactie het op prijs dat correcties en aanvullingen doorgegeven worden.
 • De redactie behoudt zich het recht voor in uitzonderlijke gevallen bepaalde groepen wel of niet op deze site te plaatsen op grond van eigen overwegingen.