Lords Moor Singers

Gospelkoor Lord’s Moor Singers is gestopt met een slotconcert op 1-10-2022

Gospelkoor Lord’s Moor Singers werd in maart 1971 opgericht, met het doel jeugddiensten te kunnen opluisteren. In zeer korte tijd wist het koor zich uit te breiden van een bescheiden koor van 35 mensen tot een groot koor met tegen de 100 zingende leden. Vanaf oktober 1971 werd officieel de naam Lord’s Moor Singers gebruikt. Letterlijk: de zangers uit het veen van de Heer. Een duidelijke verwijzing naar de thuisbasis van het koor. Bovendien was het een naam die opviel in Gospelland.
Het koor groeide niet alleen in aantal, maar onder leiding van dirigent en mede-oprichter John Verrijk wist het koor zich ook nog eens binnen een paar jaar een uitstekende reputatie in (Noord-)Nederland te verwerven. Dit leidde door de jaren heen onder meer tot uitstapjes naar Duitsland en Israël.
In 1975 verschijnt de eerste LP: “voor jou”. Er zullen in de loop der jaren nog velen volgen. Halverwege de jaren ’70 verschijnt het eerste Nederlandstalig themaprogramma’s “levend water”. Met deze programma’s heeft het koor zich tot op de dag van vandaag altijd duidelijk weten te onderscheiden. In eerste instantie werden de programma’s zelf geschreven, tegenwoordig vaak door een “buitenstaander”, maar nog altijd exclusief voor het koor. In 1993 verlaat John Verrijk de Lord’s Moor Singers. Zijn plaats wordt ingenomen door Marjan van der Zwaag. De kwaliteit blijft onverminderd hoog al neemt het aantal zingende leden wel gestaag af. Ook onder leiding van Hans Bergman, die het koor tussen 2008 en 2013 onder zijn hoede heeft, blijft deze trend aanhouden.
Niettemin staat Gospelkoor Lord’s Moor Singers ook vandaag nog garant voor kwalitatief hoogwaardige gospelmuziek, waarmee het te mensen wil raken, aan het denken zetten. Vanaf september 2015 heeft het koor Erwin de Ruijter als dirigent gehad.

Muziek
Op het eerste optreden dat de Lord’s Moor Singers ooit gaven werd onder meer “blowing in the wind” gezongen. Door de jaren heen is het repertoire mee veranderd: met de tijdgeest, met de ontwikkeling binnen de gospelmuziek en met het koor zelf. Vandaag de dag bestaat het repertoire uit een mix van stijlen: praise-rock, black gospel, a-capella, gevoelige ballads, van ingetogen tot pompeus. Het koor gaat geen enkele uitdaging uit de weg.


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Blackgospel Plaats: Heerenveen Provincie: Friesland Prijs: Niet meer mo Contact: Marco Pama  

Statistiek:

Getoond: 50325 Naar site: 3161 Vernieuwd: 02 januari 2023  

Discografie:

Lord’s Moor Singers heeft in het verleden veel geluidsdragers uitgebracht. Hieronder een overzicht:

Verschenen op LP:

# Voor jou 1975
# Mayim 1976
# Levend Water
# Ik weet hij zorgt voor mij 1978
# Brood om te delen 1982
# Wie is hij
# Op weg

Verschenen CD's:

# Hold on 1996
# Eigen Keus 1992
# Wonderfull Invention
# Wonderen 2001
# Feel the spirit 2004
# Ga, Zoek en Vind... 2010

Op onze website kunt u een aantal fragmenten van de laatste CD’s beluisteren.