New World Son

Soul, funk, gospel... het zijn stijlen die je niet alleen kan horen, maar echt kunt beléven. De beste bands zijn in staat om zo’n beleving te brengen, en het Canadese Newworldson behoort zonder twijfel tot de wereldtop!

Newworldson is een unicum in de muziekwereld. De groep rondom zanger Joel Parisien en drummer Mark Rogers, bandleden van het eerste uur, steekt haar liefde voor soul, funk en gospel niet onder stoelen of banken. En waren Parisien met zijn soulstem en Rogers met zijn hoogstaande drumgrooves al uitzonderlijke talenten; inmiddels bestaat de band uit maar liefst zes leden die elk al ruimschoots hun sporen in gospel, soul, blues en funk circuits verdiend hebben! Zo zijn er bassist John Irvine en Leroy Emmanuel. Emmanuel, een alumnus van Motown, werkte eerder al samen met artiesten als Marvin Gaye en Smokey Robinson. De line-up wordt compleet gemaakt door Darryl Dixon op alt saxofoon en Dave Watson op de tenor en bariton saxofoon.

In Nederland heeft Newworldson een enthousiaste groep fans weten te strikken met een reeks onvergetelijke optredens. Zo speelde de band eerder op het Xnoizz Flevo Festival, de EO Jongerendag enFestival 316

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Pop Plaats: USA Provincie: België Foto: TOFF-fotografie Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 2717 Naar site: 1205 Vernieuwd: 14 februari 2019