Oslo Gospel Choir

Oslo Gospel Choir geeft Nederland wereldprimeur van ‘Messiah’

Het Noorse Oslo Gospel Choir is één van de beroemdste gospelkoren ter wereld. De groep onder leiding van dirigent en liedschrijver Tore W. Aas staat al meer dan 25 jaar aan de top maar heeft een speciale plek in haar hart voor Nederland gekregen. Dat blijkt opnieuw uit haar nieuwe project ‘Messiah’; een musical over het leven van Jezus die ook uitgevoerd kan worden als concert. Nederland krijgt op 25 maart 2017 de wereldprimeur.

'Messiah' is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Het is een musical dat het leven van Jezus vertelt; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Dit verhaal krijgt vorm door een verteller en meer dan 20 nieuwe nummers over verschillende momenten uit het leven van Jezus, de mensen die getuige waren van Zijn werken en Zijn boodschap en gelijkenissen.
Dit nieuwe project is in veel opzichten bijzonder voor Tore Aas, die de nummers schreef. “We zingen met het Oslo Gospel Choir al 28 jaar over Jezus. Nu ik zelf ook ouder ben geworden, is de vraag wat ik nalaat met de muziek, steeds belangrijker voor me geworden. Ik vond de tijd daarom rijp om des te meer te wijzen op de belangrijkste persoon uit de geschiedenis: de Messias. Deze nummers vormen als het ware een getuigenis van mij en het Oslo Gospel Choir. Het is onze droom dat we met het concert een voorbeeld kunnen geven dat door veel koren gevolgd mag worden.”
‘Messiah’ is, in haar uitgebreide vorm, een musical met maar liefst 28 liedjes, verspreid over 12 delen. Een verteller schetst het verhaal tussendoor. Maar ‘Messiah’ is ook zo opgezet, dat het door koren in verkorte vorm (met minder liedjes) uitgevoerd kan worden. Op 25 maart 2017 hoort het publiek zo’n zogeheten ‘concertversie’ van dit project, met een groot deel van de nummers uit deze musical en een verteller; aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir favorieten uit de afgelopen 28 jaar. “Ik ben er trots op dat we Nederland de wereldprimeur kunnen geven van ‘Messiah’” zegt Tore Aas. “We hebben tientallen concerten gegeven in Nederland en hebben een bijzondere band met de mensen. Wij kijken er naar uit!”
Er zijn ook plannen om de nummers van ‘Messiah’ op CD uit te brengen. Bezoekers op 25 maart 2017 krijgen dus een exclusief voorproefje van wat het nieuwe album van het Oslo Gospel Choir moet worden. Met het concert worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren. Ook zal er eind Januari een middag worden georganiseerd speciaal voor koorleiders en dirigenten om in workshopvorm alvast kennis te maken met deze prachtige muziek.


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Blackgospel Plaats: Urk Provincie: Flevoland Prijs: op aanvraag Contact: Jos Steenbergen Foto: Jos Steenbergen Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 2717 Naar site: 1414 Vernieuwd: 05 februari 2017