TaRanda Greene

Ze is een regelmatig terugkerende gaste op de populaire Gaither Homecoming video’s, maar ook een gewaardeerde country en southern gospel solo artieste. TaRanda Greene’s stem en muziek klinken doorleefd en zijn dat ook; de zangeres heeft een aantal bewogen jaren achter de rug die ze onlangs verwerkte op haar nieuwe cd ‘Stronger’. In maart kan het Nederlandse publiek het zelf ervaren; dan trekt TaRanda Greene samen met het nieuwe koor & orkest United4Christ door Nederland voor een unieke tour!

TaRanda (de hoofdletter R is geen spelfout) had amper haar middelbare school afgerond toen ze met southern gospel groep The Greenes door Amerika trok. Ze leefde haar droom; zingen. En die droom werd nog mooier toen Tony Greene haar een huwelijksaanzoek deed. Het paar trouwde en TaRanda zong in de jaren erna op diverse Gaither Homecoming video’s. Bovendien was ze regelmatig te gast bij het beroemde Brooklyn Tabernacle Choir.

Wie TaRanda Greene hoort zingen, hoort dat ze zingt met haar hart. En het wordt ook snel duidelijk dat dit hart gebroken en geheeld is. Vier jaar geleden overleed Tony Greene en TaRanda bleef als alleenstaande moeder achter met twee dochters. Het verdriet leidde tot een depressie. Maar ondanks alles kwam TaRanda er bovenop. Zelf noemt ze het een teken van Gods trouw; een besef van Zijn Liefde dat haar heeft doen besluiten om door te gaan met zingen. TaRanda verwerkte het allemaal op haar nieuwe album ‘Stronger’, dat is verschenen op Ernie Haase’s label StowTown Records.

De muziek en TaRanda’s getuigenis komen allemaal samen tijdens de komende avonden in maart 2015, waarop ze bijgestaan wordt door United4Christ. Dit nieuwe koor & orkest staat onder leiding van Aad Contze en heeft al verschillende buitenlandse artiesten begeleid. Gaither fans die eerdere optredens met begeleiding van koor & orkest hebben meegemaakt weten het: de kracht van TaRanda’s muziek komt hiermee nog meer tot leven!

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Country / Folk / Blues Plaats: USA Provincie: Buitenland Foto: TaRanda Greene Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 1822 Naar site: 926 Vernieuwd: 05 januari 2015