Tim Hermsen

Van kleins af aan heeft muziek een grote rol gespeeld in het leven van Tim. Opgegroeid in een gelovig gezin, raakte hij vertrouwd met vele soorten muziek. Van Elly en Rikkert, tot blackgospel en alles wat daar tussen zit. In huis waren altijd wel instrumenten aanwezig en al jong speelde hij met behulp van kleuren en cijfers op het orgel en drumde hij op een zelf gebouwd drumstel van potten en pannen.

Vanaf de middelbare school kwam er een echt drumstel in huis. Al snel werd duidelijk dat Tim auto-didactisch was aangelegd, en met weinig lessen bleek al snel dat hij een talentvolle drummer was.Als drummer heeft Tim een aantal jaar gespeeld in het combo van de kerk. In deze jaren was dat voor hem een manier om verbonden te blijven aan de kerk.
Het geloof was niet meer zo interessant en naar de kerk gaan werd meer moeten dan mogen.

Rond zijn 18e kwam er een piano in huis. Al snel bleek dat ook dit instrument, zonder lessen, niet onverdienstelijk bespeeld kon worden. Wanneer het omslagpunt precies was is lastig te zeggen, maar dat het kwam was duidelijk. Een leven zonder Jezus als middelpunt werd ondenkbaar. Daarin is zo mooi te zien dat God zijn kinderen nooit loslaat, ook al laten wij wel los. Hij blijft je roepen, Hij blijft van je houden!

Geïnspireerd door de Amerikaanse groepen Selah, The Gaither Vocal Band, The Brooklyn Tabernacle Choir en vele anderen uit de Homecoming groep van Bill Gaither, begon Tim 3 jaar geleden met het schrijven en arrangeren van nieuwe en bestaande nummers. Zoals bij vele lied en tekstschrijvers ontstonden nummers zoals Beneath Your Crown, Just for You en Thank You Lord in tijden van blijdschap, dankbaarheid en ook van verdriet. Wat constant doorklinkt in deze nummers is de onvoorwaardelijke liefde van God tijdens al deze momenten.

In de afgelopen jaren ging Tim naast het schrijven van nummers aan de slag als dirigent en pianist bij verschillende koren. Zijn passie voor koorzang is groot en heeft er toe geleid dat er op zijn debuutalbum bij meerdere nummers ook koorzang te horen is. Het schrijven van koorarrangementen is één van de dingen die hij graag doet. Maar het grootste doel in zijn leven is het dienen van God met de talenten die hij heeft gekregen en het verspreiden van het geweldige nieuws dat God ook met jou, juist met jou, een persoonlijke band wil. Dat je weet dat Hij er altijd voor je is, en er altijd voor je zal zijn!

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Country / Folk / Blues Plaats: Leiderdorp Provincie: Zuid-Holland Foto: Tim Hermsen Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 2989 Naar site: 1130 Vernieuwd: 05 november 2021