Pop-gospelkoor Loft

LOFT WINT WISSELBEKER CONCOURS JOURE!
(18-4-2015)


Pop/Gospelkoor Loft uit Leeuwarden deed voor het eerst mee aan het concours van de Bond van zangkoren in Friesland. En met succes: Van de vakjury kreeg het koor 203 punten (2e prijs) .
De publieksjury vond het koor echter het allerbeste van de 25 deelnemende koren. Dus ging de (nieuwe) wisselbeker mee naar Leeuwarden Zuiderburen.

EERSTE LUSTRUM

Op 14 februari 2015 vierden wij ons 5-jarig bestaan met een drukbezocht lustrumconcert in de Agneskerk te Goutum.1 oktober 2014

Sinds een paar weken begint onze koorrepetitie een half uur eerder. We zingen elke woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.22 mei 2014

Volgend jaar bestaat ons koor alweer 5 jaar. We willen dat vieren met een jubileumconcert. Zodra daarover meer duidelijk is, hoort u van ons.

Op 15 juni a.s. kunt u ons beluisteren bij Lokaal Vocaal in de Prinsentuin in Leeuwarden.NIEUWS

Op vrijdag 1 november a.s. zal Loft deelnemen aan het jubileumconcert van dirigent Hans Bergman, samen met nog 4 andere koren die onder zijn leiding staan.

Locatie: Bethelkerk, Huizumerlaan 102, Leeuwarden

aanvang: 20.00u

Kaarten: voorverkoop 6.00, aan de zaal 7.00

Bestellen: pr@joyfull-Leeuwarden.nl


8 Augustus 2012

De website is in de lucht!
Veel info over het koor, foto's en een sprankelende introductievideo.
Nieuwsgierig? Klik!

De repetitietijd is uitgebreid van n tot anderhalf uur: Woensdagavond van 20.30 tot 22.00u


Belangstellenden zijn nog steeds meer dan welkom! Er wordt gerepeteerd in MFC Mrkant aan de Wite Mar.Heb je ook belangstelling?

Bel
Wilka Bramer 058-2660967

of

Liesbeth v/d Veen : 058-2531789 / 06-25212309

Januari 2010

EEN NIEUW GOSPELKOOR IN LEEUWARDEN-ZUIDERBUREN

In augustus 2009 werd Markant geopend, het nieuwe multifunctionele wijkcentrum in Zuiderburen.
Aangezien ook de kerk een rol speelt in het MFC werd er in september een wijkavond georganiseerd. Op de wijkavond die goed werd bezocht kwamen verschillende
ideen om de saamhorigheid onder de mensen te bevorderen. Hier werd het idee voor het oprichten van een gospelkoor geboren.

Liesbeth van der Veen en Selie van der Veer hebben het voortouw genomen. Via een advertentie kwamen zij in contact met Hans Bergman, zelf inwoner van Zuiderburen.
Hans is druk met allerlei koren maar heeft gelukkig tijd gevonden om iedere woensdag van 21.15 tot 22.15 het koor in MFC Markant te begeleiden.
Na het eerste idee in oktober, om een swingend, enthousiast koor te beginnen staan we 27 januari klaar vanaf 20.45 (eerst een kopje koffie/thee om de keeltjes te smeren) in
MFC Markant.

IEDEREEN IS WELKOM!


Woensdag 27 januari 2010:

DE EERSTE REPETITIE!

De eerste repetitie is inmiddels achter de rug. De opkomst was prima! En er is flink gewerkt. Sommige aanwezigen hadden veel zangervaring, anderen geen enkele. Toch klonk het aan het einde van de repetitie al heel behoorlijk en hoopgevend voor de toekomst.

WOENSDAG 4 FEBRUARI 2010:

Op de tweede repetitie waren er veel bekende gezichten. Maar ook een aantal nieuwkomers. Een aantal mensen van vorige week had zich afgemeld met de mededeling volgende week zeker wel weer van de partij te zijn.
De groei zit er in. Ook in het repertoire trouwens: er is inmiddels begonnen aan een derde stuk. En er wordt natuurlijk hard gewerkt aan de afwerking van de eerste twee nummers. Nog even doorzetten en er kan aan optreden gedacht worden!

WOENSDAG 18 FEBRUARI:

Op de derde repetitie waren er 4 nieuwe belangstellenden van de partij, die ook zeker weer terugkomen. Een aantal zangeressen had zich wegens werk of ziekte afgemeld. Maar het potentieel is de twintig inmiddels ruim gepasseerd! En dat voor een koor dat officieel nog niet eens bestaat!

Het is toeval, geen opzet: Tot nu toe zijn er alleen maar dames, maar HEREN ZIJN OOK MEER DAN WELKOM!!!

In de herfstvakantie (24/2) is er geen repetitie, de week daarop is de repetitieruimte niet beschikbaar wegens de gemeenteraadsverkiezingen.

De eerstvolgende repetitie is dus op woensdagavond 10 maart. Belangstellenden (man n vrouw) zijn nog steeds welkom.

WOENSDAG 17 MAART:

Het begint al echt op een koor te lijken. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan een viertal nummers. Er is ook een bestuur dat de zaken organisatorisch goed op poten gaat zetten.
De eerste stemtesten zijn afgenomen om er voor te zorgen dat elk koorlid de juiste plaats krijgt. En: Binnenkort heeft het koor een naam!

(23 april 2010)

Het Gospelkoor in oprichting in Leeuwarden-Zuiderburen gaat nog steeds crescendo! Er is inmiddels een vaste kern en nog steeds melden belangstellenden zich. Ook bestuurlijk staat de zaak inmiddels op de rails. Er zijn 4 nummers in studie en dat repertoire wordt binnenkort uitgebreid.
Naast piano is er nu ook een saxofoon toegevoegd.

Nu alleen nog wachten op de bekendmaking van de naam van het koor...

10 juni 2010

Nog een aantal weken en we zijn aan de zomerstop toe.
Er wordt met veel enthousiasme gerepeteerd en dat is te horen in de koorklank, die met de week verbetert.

1 september 2010

Het in januari 2010 gestarte koor uit de Leeuwarder wijk Zuiderburen heeft nu ook een naam:

Pop/Gospelkoor Loft

Loft heeft betrekking op lucht, hemel, het beloofde land.
Maar ook op een woning die uit n ruimte bestaat en naar eigen inzicht is in te richten. En met dat "inrichten" zijn we volop bezig om toe te werken naar een "huis" waarin we ons allemaal geweldig thuis voelen!
En we zijn het nieuwe seizoen alvast goed begonnen!

23 november 2010

Het gaat goed met Loft! Inmiddels is er een vaste kern van 22 leden. Alle leden hebben een stemtest gehad en hebben een vaste plaats in het koor gekregen. Er wordt hard gewerkt aan het vervolmaken van de ingestudeerde liederen, en heel stiekem wordt er al aan een klein debuut-optreden gedacht.

Zolang Loft bestaat zijn er (buiten dirigent Hans Bergman) slechts 2 heren gekomen, en weer gegaan.
Daarom is besloten dat Loft als vrouwenkoor door het leven zal gaan.

5 JANUARI 2011
Loft is het nieuwe jaar uitstekend begonnen!
Op de eerste repetitie in 2011 waren er maar liefst 5 nieuwe belangstellenden!

Ook wordt er achter de schermen gewerkt aan het eerste optreden. En het tweede optreden: Bij U misschien?

29 januari

Loft zal voor het eerst optreden op 13 maart a.s.!!!
Zie de agenda.

16 februari 2011:

Loft is er klaar voor! Op 13 maart a.s. zal Loft optreden in de kleding die op de repetitie van vanavond is gedragen (foto).
Naar aanleiding van adviezen van de kledingcommissie verscheen iedereen in een passend ensemble. Opmerkelijk feit: Misschien kwam het door de eenheid in het uiterlijk en het daardoor ontstane "WIJ-gevoel", maar de klank op de repetitie was fantastisch!

13 maart 2011

DEBUUTOPTREDEN GESLAAGD

Vanmorgen heeft Loft haar debuutoptreden verzorgd tijdens een jongerendienst in wijkcentrum Marknt.

De zaal zat vol en het koor mocht stapels complimenten in ontvangst nemen. Dat was natuurlijk geweldig, want vr de dienst was het voor iedereen nog wel spannend hoe het zou verlopen...

Nu we weten dat we het kunnen: Vul onze agenda maar!30 november 2011

Loft gaat goed!
De eerste optredens zijn inmiddels achter de rug. Helaas hebben we een paar aanvragen voor Kerstoptredens moeten afzeggen, maar in januari 2012 starten we ook met de opbouw van een Kerstrepertoire. Dus: zoekt u nog een koor voor Kerst 2012? Hier is het!

21 juni 2012
Het aantal leden is inmiddels gestegen tot 30. Onlangs werd een optreden verzorgd tijdens een kerkdienst in multifunctioneel centrum Mrkant. Hier repeteert het koor ook, dus het was een thuiswedstrijd, die veel indruk maakte. Het repertoire breidt zich nog steeds uit, en er wordt ook hard gewerkt aan kerstrepertoire.Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Pop Plaats: Leeuwarden Provincie: Friesland Prijs: 175,00 Contact: Wilka Bramer Foto: Loft Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 3053 Naar site: 901 Vernieuwd: 28 juni 2015