Brass4Christ

Bands, koren en solisten; ze zorgen er allemaal voor dat muziek mooier klinkt. Maar het zijn koperblazers en slagwerkers - de brassbands - die muziek magistraal laten klinken. Nederland heeft een lange traditie met deze muziek, en die traditie krijgt in ‘Brass4Christ’ een schitterend vervolg!

Brass4Christ maakt muziek in de Engelse brassband stijl. Het is een muzieksoort die in Nederland veel liefhebbers heeft. En veel mensen groeiden op met deze stijl! Denk bijvoorbeeld aan muziek van het Leger des Heils, combo’s en brassbands die feestdagen of evenementen kleur geven. De laatste jaren is weer gebleken hoe geliefd deze stijl is. Zo werden oude liederen bundels met behulp van brassbands nieuw leven ingeblazen (Joke Buis en de ‘Johannes de Heer’ sessies). Het is muziek met een enorme groep liefhebbers; om het te horen én te maken.

Dirigent Aad Contze: "Brass4Christ bestaat uit koperblazers die deze muziek een warm hart toedragen, maar in de eerste plaats mensen die het vanuit hun geloof muziek willen maken. We zijn overtuigde christenen, koperblazers en slagwerkers, die hun talenten willen gebruiken. Als een getuigenis vanuit hen zelf, maar ook als een middel om andere mensen aan te spreken door deze muziek heen.

Koperblazers die de volgende instrumenten bespelen zijn van harte welkom,
Cornet, Eb Cornet, Althoorn, Bariton, Euphonium, Bugel, Trombone, Bastrombone,Eb en Bb bas.
Als projectorkest sluit Brass4Christ ook aan bij eerder opgerichte groepen, zoals Men4Christ en United4Christ. Ze zal in de toekomst ingezet worden bij de overige groepen van Events4Christ.

Meer informatie over Brass4Christ is verkrijgbaar via valerie@events4christ.nl.
Wie interesse heeft in het doen van auditie, kan contact opnemen met Aad Contze via aad@selmer.nl.
Het is 2e project vindt plaats op 9, 10 en 11 december 2016.

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Rock Plaats: Rotterdam Provincie: Zuid-Holland Contact: V. Contze Foto: V. Contze Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 4321 Naar site: 1654 Vernieuwd: 22 augustus 2019