Fire Choir

FireChoir is een groot(s) multicultureel black gospel-gemeenschapskoor van professionele amateurs uit meer dan 30 verschillende landen. Bij de oprichting in 2008 door dirigent Doug Raught uit New York telde het koor 32 stemmen. Tegenwoordig staan er gemiddeld meer dan 100 mensen van 6 continenten bij elkaar op het podium. Enthousiaste mensen die er plezier aan beleven om wekelijks met een groep mannen en vrouwen meerstemmig te zingen.

Het repertoire is 'American style black gospel'-muziek, een wereldwijd populair genre. Het koor heeft twee keer opgetreden met Barbra Streisand in de Ziggo Dome, maar ook in het Amsterdamse Concertgebouw, de Westerkerk en over de grens in Duitsland en BelgiŽ. In 2016 stonden zij wederom voor 1500 man in de RAI. Kom mee swingen en zingen op de klanken van het wereldberoemde Oh Happy Day! en andere bekende en minder bekende gospelliederen. Het repertoire is afwisselend: van ingetogen tot uitbundig, van vermakelijk tot ontroerend. Gastsolist is Dwight Dissels. Dwight, geboren in Zaandam, is een nationaal geprezen vocaal soultalent. Hij is alom bekend van zijn televisieoptredens bij The Voice of Holland en zijn hoofdrol in het KRO-NCRV-televisiespektakel The Passion in Leeuwarden (2017).


Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Blackgospel Plaats: Amsterdam Provincie: Noord-Holland Prijs: 12,50 Contact: Tamara Breton Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 784 Naar site: 198 Vernieuwd: 07 mei 2018