Jildou

Jildou Silke Bakker is geboren en opgegroeid in Friesland. Vanaf dat ze een klein meisje was, uitte ze haar gedachten al in de vorm van gedichten en verhaaltjes. Toen ze acht was, ging ze op gitaarles en al snel zette ze haar gedichten op muziek en schreef ze haar eerste liedjes, vaak geïnspireerd door haar geloof en door de mensen en verhalen om zich heen.

Toen Jildou erachter kwam dat ze graag verder willen met het schrijven en zingen van liedjes, begon ze met kleine optredens op het podium van de kerk en op school. Op haar zestiende nam ze samen met een vriendin als duo een CD op. Met het duo "Jildou en Bernadette" heeft ze een jaar lang optredens in de regio (Friesland) gedaan en een zekere lokale bekendheid opgebouwd.

Na de middelbare school besloot Jildou zich te concentreren op haar liedjes en muzikale carrière. Haar (Nederlandstalige) muziek kreeg al snel aandacht binnen Christelijk Nederland.
In maart 2017 releaste Jildou haar debuut-CD “Openhartig”, opgenomen bij TCC-studios in Veenendaal. De dertien luisterliedjes op dit album zijn geïnspireerd op de verhalen die Jildou om zich heen hoort en ziet en hoe God daar een rol in speelt. Jildou schrijft over Gods grootheid, maar de liedjes komen vooral uit haar hart en gevoel en stippen dan ook de moeilijkere kanten van geloven aan. Bijvoorbeeld in het lied "Even Kwijt", waarin Jildou beschrijft hoe je soms het gevoel kunt hebben dat je God "even kwijt" bent, maar dat Hij jou nooit uit het oog verliest. Sinds de release van Openhartig is Jildou maandelijks op pad door Nederland om optredens te doen in kerkdiensten, op bruiloften, festivals, in huiskamers en bij radiostations.

Ongeveer een jaar later, in mei 2018, bracht Jildou haar eerste Single uit. Het lied “Door de straten” gaat over liefde en het verlangen naar een hechte relatie, en is onder andere in de vorm van een mooie videoclip terug te vinden op Youtube.

In september 2018 begon Jildou met de vooropleiding van Compositie en Muziekproducties aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar zij een jaar later werd aangenomen tot de vierjarige Bachelor opleiding. Tijdens deze studie concentreert zij zich op hoofdvakken als songwriting, compositie en studioproductie.

In april 2019 schreef Jildou het lied “Together”, een pop/country song, in opdracht voor jongerenorganisatie “Serve Together”, een organisatie die jongeren wil motiveren om iets te betekenen voor de kwetsbare mensen in de samenleving. “Together” werd ook gereleased als Jildou haar tweede single.

In 2020 en 2021 volgden Jildou haar twee laatste singles “Ik Mis Je” en “De Stroom”, beide als resultaat van opdrachten die ze via het Conservatorium deed.

Momenteel concentreert Jildou zich op het schrijven van nieuwe liedjes in de genres Nederlandstalige kleinkunst/pop en Engelstalige country.
Zij zingt haar liederen graag live voor haar publiek en is voor uiteenlopende optredens te boeken via info@jildoubakker.nl .

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2TLDsF0uzbhMMH1U8sqINe

Facebook: https://www.facebook.com/pages/biz/Jildou-308204646025424/

Instagram: https://www.instagram.com/jildoubakker/?hl=nl

Website: https://jildoubakker.nl/

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Nederlandstalig Plaats: Hoogeveen Provincie: Drenthe Contact: Jildou Bakker Foto: Mathias Molema Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 2165 Naar site: 747 Vernieuwd: 15 februari 2021  

Discografie:

10-03-2017: Openhartig (Debuut-CD)
26-05-2018: Door de straten (Single)
16-04-2019: Together (Single)
20-04-2020: Ik Mis Je (Single)
14-01-2021: De Stroom (Single)