The Psalm Project

Al eeuwenlang worden Psalmen gezongen. Liederen die je meenemen door het leven en vertellen over de relatie tussen God en mens . The Psalm Project bewerkte de bij velen bekende melodieŽn van het Geneefs Psalter tot hedendaagse composities en schrijft daarnaast eigen liederen die geÔnspireerd zijn op de Psalmen.

In 2009 bracht The Psalm Project haar eerste CD Psalmen 2e druk uit met uitsluitend bewerkingen van het Geneefs Psalter. Een succes, want de composities worden inmiddels door heel Nederland maar ook daarbuiten gezongen. Na deze CD kwam er al snel een tweede album. Psalmen Unplugged werd in samenwerking met de Evangelische Omroep geproduceerd en ook dit album bevat arrangementen op de bekende melodieŽn, maar dan net in een ander jasje. Eind 2012 komt het derde Nederlandstalige album uit. ĎIk roep tot Uí bevat elf nieuwe arrangementen waaronder Psalm 68, Psalm 75 en Psalm 136 maar nu ook voor het eerst eigen liederen.

De muziek van The Psalm Project bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Zo werden diverse albums in het Engels en Duits uitgebracht: Psalms Unplugged, I Cry to You, Von allen seiten umgibst Du mich en Wer unter dem Schutz des Hochsten wohnt. Naast concerten in Nederland werden daarom ook optredens en workshops gegeven in o.a.: Schotland, Canada en de Verenigde Staten.

In het najaar van 2015 wordt het vierde Nederlandstalige album ĎWitter dan Sneeuwí gepresenteerd. De cd bevat naast materiaal uit het Geneefs Psalter steeds meer eigen composities en een tweetal covers waaronder het bekende Loof de Heer mijn ziel uit Taizť. De gelijknamige titelsong werd opgenomen in de Opwekkingsbundel.

The Psalm Project bestaat uit: Suzanne van der Velde, AriŽn Vink, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, (Jay-P Beijersbergen tot 2017), Luca Genta, Magdalena Karas, Wilkin de Vlieger en Eelco Vos.

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Nederlandstalig Plaats: Bennekom Provincie: Utrecht Contact: Miranda de Vlieger Foto: Michael Terlouw Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 1223 Naar site: 420 Vernieuwd: 05 november 2021  

Discografie:

- Psalmen 2de Druk (2009)
- Psalmen Unplugged (2010)
- Ik roep tot U (2012)
- Witter dan sneeuw (2015)
- Psalmen Live (2017)

ENGELS
- Psalms Unplugged (2010)
- I cry to You (2012)

DUITS
- Von allen seiten umgibst Du mich (2012)
- Wer unter dem Schutz des Hochsten wohnt (2014)
- Deine Gute und Gnade begleiten mich (2017)