Gospelkoor Desire

Gospelkoor Desire is opgericht in 1988. Door de jaren heen heeft het koor heel wat stormachtige ontwikkelingen doorgemaakt. Het heeft verschillende dirigenten gekend en ook verschillende gospelstijlen. Uiteraard is ook de muzikale bezetting steeds aan verandering onderhevig geweest.

Sinds 2003 staat het koor onder leiding van onze professionele en ook zeer gedreven dirigent Jan Jaap Nuiver. De komst van Jan Jaap is voor het koor een zeer belangrijke verrijking geweest en hij voert het koor naar steeds grotere hoogten.

De muzikale begeleiding van Desire bestaat uit piano. We worden begeleidt door Jan Jaap of bij grotere concerten door een gastpianist.

Desire zingt voornamelijk 4-stemmig, maar 3-stemmig,5-stemmig en ook 6-stemmig komt voor.

De gospels die gebracht worden zijn zeer divers. Het repertoire loopt van kerkelijk getinte nummers, tot de meer frivoler of rock getinte gospels. Ook een, gedeeltelijk in gospelstijl, uitgevoerd Kerstrepertoire hebben we ons eigen gemaakt.

Regelmatig worden we gevraagd onze muziek ten gehore te brengen tijdens bijvoorbeeld huwelijksinzegeningen (al dan niet kerkelijk), in verpleeg- of ziekenhuizen, bij feesten van andere verenigingen (zoals bijvoorbeeld vrouwenverenigingen), ter begeleiding van een kerkdienst (wij zijn niet verbonden aan één specifieke kerkelijke stroming), maar ook rond de Kersttijd zijn we veel gevraagd, met ons daarbij behorende repertoire. Zo kan er gezongen worden in een winkelcentrum, of tijdens een Kerstviering van een bedrijf, en ga zo maar door.

Voor info over waar en wanneer wij optreden verwijzen wij naar de concertagenda op deze en/of onze eigen site.

Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Blackgospel Plaats: Arnhem Provincie: Gelderland Prijs: na opvraag Contact: Leo vd Drift (voorzitter) Foto: Foto: Desire Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 6492 Naar site: 1409 Vernieuwd: 05 oktober 2009