Jocanto

Jongerenkoor Jocanto is een vereniging van ongeveer 40 leden. Ze is voortgekomen uit Jongerenkoor Nuenen, opgericht in 1967. Jocanto komt van het Italiaanse 'io canto' dat 'ik zing' betekent. Het koor is opgedeeld in vier zangstemmen, het combo en een dirigent (Frans Lammerts). Ons repertoire bestaat uit verschillende stijlen, variŰrend van gospel tot musicalliederen en van popliederen tot een Latijns rockmis repertoire.
We repeteren eenmaal per week in het Klooster aan het Park in Nuenen, op vrijdagavond.
Zes keer in het jaar begeleiden Ún maken wij een kerkdienst. We zingen ook buiten de kerk, zoals bijvoorbeeld tijdens ons traditionele optreden tijdens Koninginnedag in Nuenen. Bij het koor kan je meer doen dan zingen alleen. Zo hebben ze namelijk een eigen Liturgiecommissie die samen met andere koorleden inhoud geeft aan de diensten, een Koorkrantredactie die zorgdraagt voor het koorblad de Jocranto, een Muziekcommissie die onze liederenbundels samenstelt en waakt over de kwaliteit van de uitvoeringen en een Bestuur. Ook worden er geregeld gelegenheidscommissies in het leven geroepen, zoals bijvoorbeeld voor het organiseren van een uitwisseling met een ander, buitenlands, koor, het organiseren van ons jaarlijkse koorweekend en voor het organiseren van onze traditionele flessenactie.

Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Worship / Praise Plaats: Nuenen Provincie: Noord-Brabant Contact: Ledenservice (Anniek) Foto: Foto: Jocanto Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 5757 Naar site: 1414 Vernieuwd: 12 mei 2004