Gerald Troost

Gerald Troost is een veelzijdig en gewaardeerd artiest uit Veenendaal. In de afgelopen jaren schreef Gerald meer dan 100 nummers en gaf honderden concerten, workshops en trainingen die een breed publiek wisten te boeien. Verder is Gerald actief als DISC trainer en betrokken bij verschillende christelijke organisaties als Wake Up Veenendaal en Dorcas Hulp.

Gerald is geboren op 6 maart 1978 te Hasselt in OverIJssel. Na één jaar op een boerderij te hebben gewoond, verhuisde het gezinnetje Troost voorgoed naar Veenendaal. Gerald kreeg op zijn vierde zijn eerste muziek lessen van zijn vader en speelde op zijn 7e klassieke pianomuziek. Vanaf zijn 14e levensjaar richtte de jonge zanger zijn eerste bandje op en schreef hij zijn eerste liedjes. In die tijd liep hij ook Nelinda Koudijs tegen het lijf. Gerald zegt hierover: ‘Toen ik voor het eerst Nelinda tegenkwam, was ik gelijk verkocht! Ik probeerde na een optreden indruk te maken, maar Nelinda liet zich niet makkelijk inpalmen. Nadat ik verkering had gevraagd, riep ik spontaan dat ik met haar zou gaan trouwen. Dat was wel even schrikken voor de 15-jarige Nelinda! Nu is Nelinda daadwerkelijk de vrouw van Gerald en een grote steun! Ze zingt mee in de ‘live’ band, is co-writer van een aantal songs, verwerkt alle administratie en boekingen en helpt bij het organiseren van activiteiten.

Na de opleiding Maatschappelijk werk, een aantal rockbands kwam in het jaar 2000 de volledige CD ‘Met andere ogen’ op de markt. De CD bevatte nummers als Toevallig niet, Steeds dichterbij jou, Thuis en was een schot in de roos. Na het succes van ‘Met andere ogen’ bleek Gerald geen ééndagsvlieg en volgden er verschillende CD’s en boeken. Dagelijks ontvangt Gerald ontroerende mailtjes van mensen die geraakt zijn door een optreden, een CD of spreekbeurt.

Troost On Tour!
Gerald Troost verzorgd wekelijks optredens met een voltallige begeleidingsband of in een kleinere setting. Het ‘Troost On Tour Crew’ ondersteunt de zanger in het verzorgen van licht & geluid, nazorg en grafische vormgeving. Gerald Troost heeft optredens gegeven op de EO-jongerendag, Flevo Festival, Yorin, Radio 2, Radio 3, Festivals, regionale omroepen etc. Verder verzorgt Gerald ook regelmatig passende optredens op scholen, koorjubilea, bruiloften en kerkdiensten.

‘Missie’
Over zijn missie zegt Gerald: ‘Ik wil heel graag mensen wijzen op de schoonheid van het evangelie en ik besef dat mijn muziek krachtiger wordt als ik Jezus centraal zet in al mijn activiteiten en producten. Ik wil laten zien wat God in mijn leven heeft veranderd. Zijn liefde voor mij is de drijfveer waaruit ik leef. Geloven, voor mij, is niet achterhaald of saai, maar avontuurlijk en van levensbelang. De komende tijd zal ik naast het produceren CD’s en boeken, mensen blijven coachen als DISC trainer en me blijven inzetten voor het werk van Wake Up Veenendaal en Dorcas Hulp.

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Nederlandstalig Plaats: Veenendaal Provincie: Utrecht Prijs: in overleg Contact: Gerald Troost Foto: zie www.geraldtroost.nl Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 12598 Naar site: 2388 Vernieuwd: 27 oktober 2021  

Discografie:

- Met Andere Ogen
- Steeds Dichter Bij Jou
- Voor mama
- Eindeloos
- Wereldvrouw
- Kippenvel
- Bovennatuurlijk
- Intens
- Typisch Troost
- Binnenstebuiten
- Tegengif
- Ons moment
- Pasen
- Kerst
- Als de stilte spreekt 2009
- Einde van het begin 2010

Boeken:
- Bakkie Troost 2009
- Tweemaal Troost 2010
- Goud 2010