Luca Genta

Van origine is hij Italiaan, toch verschijnt hij sinds enkele jaren op Nederlandse gospelpodia. Luca Genta trad op als sessiemuzikant bij artiesten als Ralph van Manen, Julie Miller, Adrian Snell, Nina Aström en Iona!

De gevoelsmusicus leeft in Nederland, studeert Nederlands en praat Hollands en Engels tegelijk. Bij familiebezoek in Italië houdt hij gewoon het Italiaans aan. Hij wordt wel een 'muzikale duizendpoot' genoemd en dat is terecht gezien het aantal en de soorten van instumenten die hij bespeelt: instrumenten zoals cello, verschillende soorten fluiten (tin whistle), basgitaar etc.

Muzikale opvoeding
Opgegroeid in de buurt van Milaan, het dorpje Asti, waar zijn ouders er voor zorgden dat hij samen met zijn broer en twee zussen naar de plaatselijke muziekschool ging, kwam Luca op negenjarige leeftijd al in aanraking met muziek. In het begin studeerde Luca vooral blokfluit, maar later pakte hij de cello op. Op het conservatorium heeft hij zich hierin gespecialiseerd. Op zijn achttiende nam hij de basgitaar ook nog ter hand.

Uniek en gewild
De verschillende soorten fluiten die hij kan bespelen maken Luca Genta uniek en gewild in de muziekwereld omdat er maar weinig pop/folkzangers zijn die deze instrumenten beheersen.

Variatie
Luca Genta houdt van U2 (Joshua Tree), Sting en Amy Grant (Lead Me On). Hij zit full-time in de muziek, bijzonder voor een Italiaanse gospelartiest. De meeste tijd besteedt hij aan sessiewerk, veelal met de cello, toch wel zijn favoriete instrument omdat hij die het beste beheerst.

In 1989 richtte Genta samen met zijn broer Marco, zijn zussen Simona en Lidia, en vrienden Giuseppe Rutigliano en Manu Saladino de band LUKA op. De CD Occhi Sinceri (Sincere Eyes) was het resultaat. Met LUKA begeleide hij de bekende Italiaanse Albino Montisci.

Boodschap
Vanuit LUKA werd Rediscovery geboren waarin Luca Genta zich meer op instrumentale muziek toelegde. Toch wil hij ondanks het feit dat er geen vokalen aanwezig zijn, graag een boodschap brengen met zijn muziek. Vroeger zong Luca om iets kwijt te willen aan zijn generatie. Nu zegt hij het met muziek, soms versterkt met dia's van natuurbeelden en/of teksten bij optredens. Deze sfeer die bij de combinatie van bijbehorende natuurbeelden en muziekstukken ontstaat, heeft al veel enthousiaste reacties gebracht vanuit het publiek.

Iona
Muzikaal gezien lijken Rediscovery en Iona veel op elkaar. Het blijkt geen toeval te zijn: Luca houdt erg veel van de muziek van Iona, in dat opzicht niet verbazingwekkend dat de muziek iets van deze band weg heeft. Daarnaast is het feit dat men veel dezelfde instrumenten gebruikt ook debet aan de Iona-achtige arrangementen.

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Pop Plaats: Onbekend Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 5209 Naar site: 1368 Vernieuwd: 23 december 2007