TWICE

In 1984 beginnen Roel Koster en Geert Doldersum het duo TWICE. Hoewel de formatie in de loop der jaren verschillende keren is gewijzigd, bestaat Twice sinds 2002 weer in de oorspronkelijke bezetting. Twice had in de jaren negentig diverse successen. Na het uitbrengen van de cd's Love is more en River of Mercy trad het duo diverse malen op voor radio en tv.

In 1995 op het hoogtepunt van hun succes ging het duo uit elkaar. Door de druk groeiden Geert en Roel uit elkaar en beiden gingen een eigen muzikale weg op. Geert start een solo carrière en maakt een cd With All My Heart en Roel gaat door met de naam Twice samen met verschillende muzikanten en maakt de cd Time To Surrender. Uiteindelijk lopen beide wegen dood.

Na jaren zoeken de mannen elkaar weer op. Voorzichtig komt het gesprek weer op gang. Geert en Roel zoeken en vinden vergeving en verzoening. Ze laten het gelukkig niet bij woorden alleen, ze gaan ook weer samen zingen en spelen. In het najaar van 2002 verschijnt er een nieuwe CD: Once Again. Nog eenmaal willen de mannen hun talenten in dienst stellen van hun Heer. Het blijft echter niet bij 1 keer.

In het voorjaar van 2003 vertrekt Twice naar Africa alwaar het duo meewerkt aan het African Choral & Gospel Music Festival in Ghana. Twice trad er op samen met enkele Amerikaanse koren en Afrikaanse groepen. In het door oorlogen verscheurde West-Afrika mogen Geert en Roel getuigen van vergeving en herstel. Het bezoek aan Afrika heeft dan ook diepe indruk gemaakt bij beiden.

Op 1 december 2003 verscheen er een nieuw Nederlandstalig album van Twice, getiteld Twice Ontmoet Hodos. Geert & Roel namen 12 liedjes op van de in de jaren zeventig bekende groep Hodos.
De cd werd gearrangeerd en geproduceerd door Niek Hoogma, die destijds ook de productie van zowel Time To Surrender als Once Again voor zijn rekening nam. Het album werd opgenomen in de eigen studio van Twice. De heel verschillende klankkleur van de stemmen sluit op een unieke manier bij elkaar aan. Het typische Twice-geluid is onmiskenbaar en echt uniek te noemen.

Vooral akoestisch komen de heren prima tot hun recht.

Het getuigenis dat Geert en Roel geven is eerlijk en hartverwarmend, ze wijzen hun publiek op de belangrijkste persoon in hun leven: de Heer Jezus. En ze zeggen er bij dat ze zelf hebben ervaren dat je alleen bij Hem de oplossingen kunt vinden van de ingewikkelde knopen die wij als mensen kunnen maken van onze relaties. Hun woorden zijn verre van goedkoop, ze zingen en spreken vanuit eigen ervaring. Ik hoop dat velen hierdoor aangesproken worden en dat het resultaat in veel relaties, net als bij Twice, mag zijn: verzoening... en opnieuw samenwerken!

Gegevens:

Categorie: Duo Genre: Pop Plaats: Vriezenveen Provincie: Overijssel Contact: Roel Koster Foto: Twice Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 18708 Naar site: 2142 Vernieuwd: 05 november 2021  

Discografie:

2003 Twice ontmoet Hodos
2002 Once Again
2001 3 Classic Albums(3CD)
1997 Time To Surrender
1997 Love & Mercy(2CD)
1995 River Of Mercy
1992 Love Is More...