Pro Pulsion

Sinds januari 2000 is Pro-Pulsion bij elkaar met Hanno(zang), Erwin(bas en zang), Arend(gitaar), Arno(gitaar) en Gerald(drums). Vanaf de oprichting van de band heeft Pro-Pulsion veel verschillende muziek gemaakt. De muzikale voorkeur binnen de band is dan ook heel breed: van U2, Toto, Muse en Coldplay, tot Thirdday, Hillsong, The Listening en The Newsboys. Stop deze vijf verschillende jongens bij elkaar die hart voor God en muziek hebben en je krijgt stevige, intense praise&worship met passie en overtuiging. Pro-Pulsion maakt eigen nummers, speelt bekende covers en opwekkings-nummers in een stevig jasje. Met deze mix kan Pro-Pulsion een avondvullend programma verzorgen, een (jongeren)dienst begeleiden maar ook een festival invullen. Het nieuwe millennium was een mooi moment om een band te beginnen zo vonden Hanno (leadzang) en Arend (Akoestisch/Elektrisch gitarist) toen nog drummer. Met Arno (Elektrisch gitarist), Erwin (bas) en enkele weken later Gerald (drums). Als zesde officieuze bandlid werd Herbert (geluid) in de groep opgenomen, aan zijn organisatorisch en geluidstechnisch talent heeft de band heel veel mooie avonden te danken. De eerste maanden werden vooral besteed uitwerken van eigen materiaal en het creëren van een eigen sound. Het eerste optreden in Leiden was er een zoals een eerste optreden hoort te zijn: de onervarenheid was hoorbaar, maar met hart en ziel beleefd.

Optredens volgenden elkaar in wisselend tempo op, oefenavonden werden soms ingewisseld voor onderlinge gesprekken over geloof, leven en werken. Door de tientallen optredens groeide de ervaring en door het enthousiasme de passie voor muziek en de vriendschap.

Pro-Pulsion betekent stuwkracht wat weer betekent: “in beweging komen en/of anderen daartoe aan te sporen”. Hiermee is gelijk de doelstelling van de band vertaald. Pro-Pulsion wil door haar muziek God aanbidden en anderen daartoe aansporen. Pro-Pulsion heeft gekozen om dit door middel van power-praise te doen, een muziekstijl die het best omschreven kan worden met intens, met passie, diepgaand en stevig. Pro-Pulsion wil met deze stijl een jong publiek bereiken, maar weet ook ouderen te raken met ballads en akoestische nummers. Het zal niet de eerste keer zijn dat juist ook de iets minder jonge mensen bemoedigd worden door het enthousiasme en de overtuiging van Pro-Pulsion.

Naast arrangementen op bestaande opwekking, Hillsong en Vineyard nummers is Pro-Pulsion steeds bezig met het ontwikkelen van eigen werk. Voorbeelden hiervan zijn: Passion (geschreven voor het Thema van Flevo 2005, Passion, Heart en Soul) en Hope (nav Jeremia 27) De band blijft zich toeleggen op het schrijven van nieuwe aanbidding in zijn eigen stijl, met als doel jong en minder jong te stimuleren om God te aanbidden in al zijn veelzijdigheid.

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Worship / Praise Plaats: Veenendaal Provincie: Utrecht Prijs: In overleg. Contact: Gerald van Dijk Foto: Pro Pulsion Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 4487 Naar site: 1365 Vernieuwd: 11 januari 2008