Spiritsingers

Interkerkelijk Koor SPIRITSINGERS valt heel lastig in een bepaald hokje te plaatsen, maar van a capella tot gospel we zingen het allemaal. De muzikale leiding ligt sinds augustus 2012 in handen van dirigent/organist Arie de Korte.
Het koor heeft momenteel zo'n 30 leden
De uitgestippelde muzikale weg binnen het christelijk repertoire is zodanig, dat het koor zich kan laten horen op tal van plaatsen en gelegenheden en het repertoire bestaat uit nummers van "European Choral Club" en varieert van het bekende koorrepertoire tot eigen negro spirituals etc..
De repetities vinden elke dinsdagavond plaats van 20.00 tot 22.00 uur in de Boomgaardkerk aan de Dorpstraat 42 Heerjansdam. Iedereen die eens wil komen kijken is hier welkom.

Het koor is in 1980 opgericht als Interkerkelijk Jongerenkoor Heerjansdam en zoals de naam al zegt bestond het koor toen uit hoofdzakelijk plaatselijke jongeren van alle in Heerjansdam vertegenwoordigde kerken. Zoals iedereen werden ook deze jongeren ouder en ouder, zodat op een bepaald moment de keuze gemaakt moest worden tussen de 'oudere' garde laten vertrekken of een nieuwe identiteit. Gekozen werd uiteindelijk voor de laatste optie met als belangrijkste voorwaarde dat er geen wijziging in het te zingen repertoire zou volgen en dat het koor dus muzikaal herkenbaar zou blijven. Aan die voorwaarde is ruimschoots voldaan.
Van een puur lokaal koor is geen sprake meer. Zij komen nu uit de wijde omgeving van Heerjansdam. De leden komen o.a. uit Capelle aan de IJssel, Rotterdam, Hendrik-ido-Ambacht, Ridderkerk, Zwijndrecht, Barendrecht en Heerjansdam.
De activiteiten van het koor beperken zich niet alleen tot het zingen in erediensten. In het verleden heeft het koor al tal van grootschalige activiteiten georganiseerd of er aan mee gewerkt. Augustus 2012 zijn we bij een nieuwe fase in ons bestaan aangeland. Met een nieuwe dirigent gaan we aan de slag met nieuwe nummers zonder de oude te vergeten.

Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Worship / Praise Plaats: Heerjansdam Provincie: Zuid-Holland Prijs: 200 Contact: Leo Visser Foto: Janet van Wijk Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 7783 Naar site: 1454 Vernieuwd: 03 januari 2020