Gospelkoor Spirit


Update 15 november 2021.

Sinds 7 september j.l. mochten we de repetities hervatten. Het was even wat onwennig, maar dat ging snel óver. Fijn om elkaar weer te ontmoeten. In december stonden er 3 optredens op de agenda in Kerstsfeer, dus flink oefenen op het Kerstrepertoire , maar ook andere liederen werden weer opgepakt.
Helaas is corona nog niet voorbij en nieuwe maatregelen hebben ook gevolgen voor het koor. Maar we mogen nog wel blijven zingen. Al is er op dit moment jammer genoeg 1 december optreden gecanceld. Dit betrof een deelname aan een koren festival in Rotterdam, maar hopelijk mag dat volgend jaar wel doorgaan. ( zaterdag 17 december 2022).

Update 16 augustus 2021. - We mógen eindelijk weer: samen zingen en repeteren!
Na een zeer lange corona-stilte gaan we starten op dinsdag 7 september. Wat zal het fijn zijn om elkaar weer te ontmoeten. Om elkaar toch niet helemaal uit het oog te verliezen , hebben we nog een leuke (buiten) bijeenkomst gehad op Bouwlust in Maasland . Met z'n allen een heerlijk ijsje gegeten en lekker bijgepraat. Een echte "opkikker". Toch nog een beetje ons 45-jarig jubileum gevierd.
En de eerste medewerkingen staan weer op de agenda.......

Update maart 2021
Na 15 jaar heeft Gospelkoor Spirit afscheid genomen van Harry Heidekamp. Vanaf maart 2020 heeft Alan Gibson uit Maasland het dirigeerstokje overgenomen. Maar door de corona-crisis is alles heel anders verlopen dan we dachten. Ineens mochten we niet meer samen zingen, niet meer bij elkaar komen, afgesproken medewerkingen moeten afzeggen en er ontstond heel veel onzekerheid. Hoe nu verder?

Eind september mochten we weer bij elkaar komen, wel met maximaal 30 leden, maar de helft van Spirit kon/durfde niet te komen om diverse geldige redenen. Voor de andere helft was het heel fijn om elkaar weer te zien en samen te repeteren. Ook al moest het op 1 1/2 meter afstand. Omdat we nu in de kerk zongen, was dat geen probleem. Ruimte genoeg!

De samenwerking met onze nieuwe dirigent Alan Gibson kreeg weer een nieuwe "boost". Maar begin november mocht het helaas niet meer. En dat is nu begin maart 2021 nog steeds het geval. We missen elkaar en het samen zingen natuurlijk heel erg. Laten we hopen dat het binnenkort toch weer mogelijk wordt om elkaar te ontmoeten en samen weer Gospelkoor Spirit te zijn.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Gospelkoor Spirit is opgericht op 25 mei 1976 in Maasland. Ontstaan als jongerenafdeling van Chr. Oratoriumvereniging Hosanna, maar toen zelfstandig verder gegaan. In de afgelopen jaren hebben we diverse jubilea uitvoeringen gehad.
O.a. ter gelegenheid van ons 35-jarig bestaan hebben wij op 11, 12 en 13 november 2011 zeer succesvol de musical Mozes uitgevoerd in De Ark in Maassluis.

25 Mei 2016 was het 40 jaar geleden dat Spirit werd opgericht. En dat hebben we gevierd met een 'concert' : " SPIRIT's PASSION" op zaterdag 12 maart 2016 in de Nieuwe Kerk in Maasland.
De samenwerking tussen onze dirigent Harry Heidekamp en regisseuse Frieda van Os heeft ervoor gezorgd dat wij een geweldige voorstelling konden neerzetten. Het was een FEEST !

"SPIRIT's PASSION" was een eigentijdse, verrassende invulling van een reis door de Bijbel, met bekende melodieën en songs van o.a. Ramses Shaffy en Guus Meeuwis. Oude nummers in een nieuw jasje én Spirit repertoire.

Het Maaslands Gospelkoor Spirit bestaat nu uit 33 zangers en zangeressen. We zingen o.a. Engels en Nederlandstalig gospelrepertoire.
Als begeleiding hebben we orkest- of piano ingespeelde sound-tracks, maar onze dirigent speelt/ begeleidt ook op een 'gewone' piano.
We verlenen op verzoek medewerking aan kerkdiensten, maar ook zangmiddagen in tehuizen e.d. zijn mogelijk.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Blackgospel Plaats: Maasland Provincie: Zuid-Holland Prijs: n.t.b. Contact: Gre van Driel-Kok Foto: Peter van Driel Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 18459 Naar site: 2857 Vernieuwd: 15 november 2021  

Concertagenda:

Zondag 19 december 2021
Den Haag - 14.00 uur - Kerstzangmiddag in Woonzorgcentrum Duinhage. De Savornin Lohmanlaan 202, 2566 AW, Den Haag
» Meer info
  Vrijdag 24 december 2021
Vlaardingen - 22.00 uur, samenzang voor de dienst vanaf 21.50 uur - Medewerking kerstnachtdienst bij het Leger des Heils, Magnoliastraat 41, 3135 VR , Vlaardingen.
» Meer info
  Zondag 27 februari 2022
Schipluiden - 10.00 uur - Medewerking in de Dorpskerk, Dorpsstraat 3. 2636 CB, Schipluiden
» Meer info
  Zondag 15 mei 2022
Maasland - 10.00 uur - Medewerking in de dienst van de Magneetgemeente in het Lentiz gebouw, Commandeurskade 22, 3155 AD, Maasland.
» Meer info