YMCA Gospel Choir

In 1982 werd door enkele vrijwilligers van YMCA Scheveningen het YMCA Gospel Choir opgericht. Al die jaren is er altijd veel aan innovatie gedaan, zowel muzikaal als inhoudelijk, mede door jonge, net afgestudeerde, musici van het conservatorium. Hierdoor heeft de klankkleur en stijl zich kunnen ontwikkelen en is het koor geworden wat het nu is.

In de afgelopen 25 jaar heeft het YMCA Gospel Choir tevens, naast het verlenen van medewerking aan (bijzondere) kerkdiensten, aan diverse andere optredens meegewerkt.

Het koor gaf vele eigen concerten in kerken en theaters met als hoogtepunt een concert in het Lucent Theater in 2001. Ook werkte het koor mee aan festivals, zoals het Binnenhoffestival samen met Hind in 2004 en GospelBeach Katwijk in 2006.
Het koor reisde daarnaast twee maal af naar Duitsland voor enkele optredens.

Inmiddels zijn er 2 studio cd's (Rain on me, On the Road) en een live cd (Help is on the way) gemaakt en zijn er ook diverse radio uitzendingen geweest o.a. met het Metropole Orkest. In 2004 kwam de eerste single en videoclip 'Coming home' uit op DVD.

Het YMCA Gospel Choir werkt regelmatig samen met Linda Wagenmakers (o.a. Miss Saigon en Songfestival). Samen met Linda heeft het koor reeds 10 concerten gehouden, met als hoogtepunt "Raise the Roof" in 2005. De live-registratie van dit concert werd door platenmaatschappij Ecovata uitgeven op DVD.

In 2006 introduceerde het koor een eigen concept viering onder de naam XK4U, een eigentijdse complete viering met een mixture van multimedia, interactie, muziek en woord.

Het koor bestaat momenteel uit ruim 75 leden, komend uit de hele Haagse regio met de gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Een eigen band completeert dit koor. De algehele muzikale en creatieve leiding is in handen van dirigent Rob Buis.

Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Worship / Praise Plaats: Scheveningen Provincie: Zuid-Holland Prijs: n.o.t.k. Contact: Peter Pronk Foto: Arie Dijkstra Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 11013 Naar site: 1681 Vernieuwd: 05 november 2021  

Discografie:

CD
"On the Road" (2009)
"Rain on Me" (1997)
"Help is on the Way" (2001)

DVD
"Raise the Roof" (2005)