Country Trail Band

De Country Trail Band is ontstaan in 1986 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de toonaangevende bands op het gebied van christian country in Europa.
De band maakte vier CD’s, deed een TV-special voor de EO en was vele malen te horen via de radio.

In 1995 maakte de Country Trail Band een toernee door Amerika met als hoogtepunt een optreden op de Grand Ole Opry in Nashville. Tevens maakte de groep tijdens deze toer een album met het Amerikaanse duo Nathan & Susan Forrister en deed een TV-show voor het station Channel 38 in Chicago.

De Country Trail Band fungeerde diverse malen als begeleidingsband voor George Hamilton IV en toerde ook met Ken Holloway. In Nederland werkte de groep samen met artiesten als Thirza, Thecla Rutting, Debbie Lee, Esther Tims en Harry en Marijke Govers.
In de zomer van 2001 toerde de groep in Oostenrijk en Tsjechië.
De Country Trail Band brengt een breed repertoire met zowel eigen werk als bekende Amerikaanse christian country songs. De groep brengt een avondvullend programma, niet alleen voor concerten in kerken, maar ook voor optredens op countryfestivals, campings, etc. Daarnaast wordt The Country Trail veel gevraagd om mee te werken aan kerkdiensten.

In de afgelopen twee jaar maakte de groep twee Nederlandstalige CD-projecten omdat vooral tijdens optredens in kerken er veel vraag is naar liedteksten in de eigen taal.
In het voorjaar van 2001 verscheen de CD ‘Iets dichterbij’ met allemaal eigen songs van Wim Pols.
Begin 2002 verscheen de CD ‘Tel uw zegeningen’ met liederen uit de bundels van Johannes de Heer en Glorieklokken, uitgevoerd in countrystijl. Esther Tims, Thecla Rutting, Harry en Marijke Govers en Wilma Meeuwis zorgden voor vocale gastbijdragen op dit album. Beide albums kregen veel aandacht via de radio.
In juni 2003 is de nieuwste Country Trail Band CD uitgebracht: 'Labour of Love', dit keer weer met Engelstalig countrygospelrepertoire.

De groep bestaat uit:
Ruud van de Meeberg: drums en vocals
Hans Steeds: basgitaar en vocals
Marcel Langeland: sologitaargitaar
Astrid Langeland: zang
Johnny Holman: pedal steelgitaar
Wim Pols: ritmegitaar en vocals

Meer informatie kunt u op de website van The Country Trail Band vinden: http://www.countrytrailband.org

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Country / Folk / Blues Plaats: Hoek van Holland Provincie: Zuid-Holland Contact: Ruud van de Meeberg Foto: CTB Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 5407 Naar site: 1502 Vernieuwd: 23 juni 2003  

Discografie:

Don't Play For Nothing (1991)
In The Eye Of The Storm (1994)
Make Up Your Mind (1995)
He's Got The Road (1998)
Iets Dichterbij (2001)
Tel uw zegeningen (2002)
Labour Of Love (2003)