Gilbert Thera

Gilbert Thera & NuSound zijn niet de standaard Nederlandse worshipband. Hun muziek is het best te omschrijven als Israel Houghton ontmoet Opwekking.

Bekende songs als "Mijn Verlosser leeft" en "Wij zijn hier bij elkaar" worden in een nieuw "urban" jasje gestoken waardoor het publiek meestal eerst moet wennen, maar al snel wordt meegenomen in de muziek.

Gilbert is naast zanger ook spreker en dit weet hij ook leuk te combineren. Korte intermezzo's zorgen ervoor dat het publiek langzaam maar zeker meekomt in deze nieuwe flow van worship.

En als je bang bent dat het een en al muzikaal geweld is, dan mag je gerust zijn. Van tijd tot tijd zoekt de band juist de rust op en soms duikt Gilbert zelf even achter de piano, waardoor de band even kan koffie drinken :-)

Maar goed, we kunnen er meer over schrijven. Je zou ze eigenlijk een keer moeten uitnodigen en het zelf meemaken!

Compassion
Gilbert is ambassadeur van Compassion, de internationale organisatie die zorgt voor kinderen in Jezusí naam. Gilbert zegt: "Armoede is iets wat mensen generaties lang in hun greep kan houden, het is als een ketting met schakels. En het gaat door totdat iemand opstaat en zo'n kind uit die ketting rukt en zegt: tot hier en niet verder. Compassion bevrijdt die kinderen een voor een uit die ketting en ik vind het een voorrecht dat ik deel van dat werk mag uitmaken en waar ik kom zal ik proberen mensen uit te dagen om mee te doen en zo'n kind te bevrijden uit de greep van armoede in Jezus' naam!"


Gegevens:

Categorie: Band Genre: Worship / Praise Plaats: Amsterdam Provincie: Noord-Holland Prijs: Op aanvraag Contact: Paul van Laar Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 3589 Naar site: 1527 Vernieuwd: 16 maart 2010  

Discografie:

Change my heart (Batuh yang Teguh, 1997)
Maranatha Praise Band (Maranatha Praise Band, 2000)
Never Forget (Praise in Unity, 2002)
Persembahanku (Gilbert Thera, 2004)
Forever (Gilbert Thera & NuSound, 2006)
Open de vensters - EP (Gilbert Thera & NuSound, 2008)