Gospelkoor Dabar

Gospelkoor Dabar is een enthousiast koor uit Stadskanaal (provincie Groningen) met momenteel 45 leden.

Het repertoire van Dabar is zeer divers; van Black en Southern Gospel, Soul, Funk tot Blues en geheel engelstalig. Dabar wordt begeleid door een swingende band bestaande uit piano, hammond, bas en drums.

Dabar verleent medewerking aan diensten, geeft concerten en kan een avondvullend programma verzorgen. Daarnaast nemen we af en toe deel aan festivals en korendagen.

De afgelopen jaren treedt Dabar steeds vaker buiten kerkdiensten op. Zo won Dabar de Vecht Gospelaward, categorie koren in 2012 en wist het in 2013 de laatste ronde te halen van 'Nederland zingt steeds beter'.

In 2014 startte Dabar met een eigen Gospelkoren festival, namelijk het 'Kanaalstreek Gospelfestival' In 2015 volgt een tweede editie. Ook was Dabar als enige koor uit Nederland in september 2014 te zien op het grootste gospelkoren festival in Europa 'Gospelkirchentag'.

In 2014 bestaat Dabar 30 jaar. Dat wordt gevierd met een jubileumconcert op 18 oktober 2014 in theater Geert Teis.

Al met al is Dabar een zeer actief, enthousiast en divers koor dat geen mogelijkheid wil laten liggen om de naam van onze Heer groot te maken!

Meer informatie over Dabar, de optredens en boekingen is te vinden op onze website!

Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Blackgospel Plaats: Stadskanaal Provincie: Groningen Contact: Gert-Jan Mulder Foto: Gospelkoor Dabar Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 14244 Naar site: 2041 Vernieuwd: 29 oktober 2021  

Discografie:

*GO! (2009)
*Gospelkoor Dabar (1999)
*Kerst... wordt vervolgd (2000)