New Creation Gospel Choir & Band

Inzet, inhoud, inspirerend... Dit zijn enkele woorden die bij New Creation Gospel Choir & Band passen. Door onze muziek willen wij vertellen van het evangelie, dat ons zelf zo inspireert. Sinds januari 2008 is Marco Hoorn uit Urk (bekend van de groep 'At Once') onze enthousiaste dirigent. We verlenen gemiddeld twee keer per maand onze medewerking aan een kerkdienst. Sinds maart 2011 verzorgen we ook een themadienst met de titel: ’FOCUS’. Focus is de opvolger van “Jesus@heaven.com - jouw online verbinding met God.” Jesus@heaven.com wordt door New Creation niet meer uitgevoerd. Onze nieuwe themadienst ‘FOCUS’ moet je zelf komen beleven. Tijdens de première van FOCUS verleende de bekende gospelzanger/spreker Martin Brand zijn medewerking. Kijk voor meer informatie op onze website.

New Creation vierde in 2010 haar 40-jarig bestaan met een fantastisch jubileumconcert en in 2015 haar 45-jarig jubileum. Samen met Elise Mannah hebben we een paasconcert uitgevoerd in de Koepelkerk te Leeuwarden waarvan ook een CD is uitgebracht met hierop de opnames die gemaakt zijn tijdens dit concert. Ook hebben we ons in 2015 verbonden aan Dorcas welke toen 35 jaar bestond. Deze laatste CD is nog volop verkrijgbaar, de vorige CD 'Through the storms' is bijna op. De CD's zijn te verkrijgen bij onze optredens of u kunt bestellen via onze website. Onze muziekstijl is zeer gevarieerd: van rustige a-capella nummers tot spetterende gospels. We zingen zowel Engels-, Nederlands- als Friestalig en maken gebruik van een professionele geluidsinstallatie. Ons vaste combo bestaat momenteel uit een pianist, een drummer, een bassist, een gitarist en een percussionist. Bij gelegenheid wordt het combo versterkt door een violist of een compleet strijkersensemble en/of koperblazers.
De voorjaarsconcerten van 2013 en 2014, waarbij we werden ondersteund door strijkers en blazers, waren een groot succes. Op Youtube zijn enkele video's te vinden van deze concerten. Ook hebben we mogen zingen tijdens een opname van 'Nederland Zingt', dit was een bijzondere ervaring voortvloeiend uit onze deelname aan 'Nederland zingt steeds beter'.

Een ieder is welkom om vrijblijvend een repetitie mee te maken! We repeteren (bijna) elke woensdagavond vanaf 20.00 uur in de Goede Herder kerk te Heerenveen.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Joure Provincie: Friesland Contact: Everline Bruinink Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 15363 Naar site: 1544 Vernieuwd: 31 mei 2017  

Discografie:

Load a Dios
Geef het door
A White page (1999)
This Child (2002)
Through the storms (2010)
Live (Passieconcert in de Koepelkerk met Elise Mannah) 2015
 

Concertagenda:

Zondag 22 april 2018
Stavoren - 10.30 - Uitvoering van onze nieuwe themadienst ´Gereserveerd´ in de Nicolaaskerk te Stavoren.
» Meer info
  Zondag 06 mei 2018
Wouterswoude - 10.00 - Medewerking aan de kerkdienst in de Gereformeerde kerk van Wouterswoude.
» Meer info
  Zondag 17 juni 2018
Oldetrijne - 19.30 - Kerkdienst in de tent op het terrein naast de kerk van Oldetrijne.
» Meer info
  Zondag 08 juli 2018
Ferwert - 19.00 - Openluchtdienst in Ferwert welke wordt gehouden in de tuin van de predikant.
» Meer info
  Zondag 14 oktober 2018
Surhuisterveen - 19.30 - Praisedienst in de Flambou te Surhuisterveen.
» Meer info