Stonewashed

Biography

Al lange tijd lopen Bram en Esther van Dijk met de gedachten rond om samen een band te beginnen. Uiteindelijk is een woelige en heftige periode in hun leven doorslaggevend om te stap te zetten om ook daadwerkelijk een CD op te gaan nemen. Deze opnames vinden plaats in 2004.

Bram en Esther hebben tot die tijd al ervaring opgedaan in de muzikale wereld. Allebei afzonderlijk zijn ze de leadvocals geweest van hun eigen band. Ook hebben ze beiden meegewerkt aan verschillende CD - en studioprojecten. Vaak waren ze op verschillende podia te zien als backing vocals.

Joshua
In oktober 2003 wordt hun zoon 'Joshua' geboren. Na twee dagen geleefd te hebben overlijd hun zoon aan een ernstige hartafwijking. Die moeilijke en emotionele momenten zijn voor een groot deel doorslaggevend geweest voor het ontstaan van de band 'Stonewashed'. de naam van de band zegt al genoeg: gewassen door tegenslagen in het leven.

Dit proberen Bram en Esther ook te vertolken in hun debuutalbum ‘Joshua’ die is opgedragen aan hun zoon Joshua. Niet door alleen maar somber tegen het leven aan te kijken maar gewoon eerlijk met open ogen het leven tegemoet te zien. Soms is het leven keihard en soms is het leven supergaaf. Het is duidelijk gelukt om deze gevoelens in hun muziek te leggen.

Presentatie
Sinds de presentatie van hun eerste album Joshua in oktober 2004 zijn er al meer dan 11000 albums over de toonbank gegaan. Van het hitgevoelige eerste nummer op hun album ' It's You I Need' worden meer dan 6000 singles geperst en ter promotie meegestuurd met bekende landelijke magazines. Radio en TV melden zich en het verhaal van Bram en Esther en hun album worden uitgebreid besproken in de landelijke media. Dit heeft tot gevolg dat Stonewashed in een korte tijd een veel gevraagde en populaire band is geworden.

All I Want
In het najaar van 2006 kwam het tweede album "All I Want" van Stonewashed uit. Ook van dit album zijn duizenden albums over de toonbank gegaan. Dit album is echt een vervolg op hun eerste album Joshua. Wederom kondigden veel optredens zich aan en toerde Stonewashed door Nederland. Veel positieve reacties kwamen uit binnen en buitenland.

NYCD
Na een korte rustperiode is dan nu het moment aangebroken om het nieuwe album "NYCD" te lanceren. Van dit album wordt heel veel verwacht. Een trip naar Nashville om de juiste sound te krijgen, samenwerking met goede songwriters hebben hele goede songteksten opgeleverd en volgens Stonewashed dit alles uitgemond in een waanzinnig mooi geheel. Het nieuwe album NYCD!!

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Pop Plaats: Veenendaal Provincie: Gelderland Contact: A.A, van Dijk Foto: Rik Bennik Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 7469 Naar site: 1387 Vernieuwd: 21 augustus 2010  

Discografie:

- Het Album NYCD

- Het Album "All I Want"
- Het Album "Joshua"
- De Single "It's You I Need"
- Organisatie en medewerking aan de single "Wake Up World"