The Inspirational Community Gospel Choir

The Inspirational Community Gospel Choir


The Inspirational heeft een lange staat van dienst. Na de oprichting, in 1994, hebben ze vaak van zich laten horen.
Naast optredens op het jazz festival in Breda, Terneuzen en Oisterwijk, de Uitmarkt in Amsterdam, workshops, eigen concerten, vele bruiloften en kerkdiensten in heel Nederland, heeft The Inspirational in 2001/2002 en 2002/2003 een geweldige theatertour gedaan met de productie “Dewi & The Spirit of Joy” en “The New Gospel”. Tijdens deze productie begeleidde The Inspirational bekende solisten als Linda Wagenmakers, Dewi Williams, Marjorie Lammerts, Guillaume Noten en Tarif Heljanan.
Een reeks van bij elkaar meer dan 50 voorstellingen met overvolle zalen in geheel Nederland. Van Middelburg tot aan Winschoten heeft men kunnen genieten van swingende en aangrijpende gospels.

Een en ander is niet onopgemerkt gebleven, daar The Inspirational in december 2003 o.a. in het sportpaleis te Antwerpen voor 14.000 mensen heeft opgetreden met Will Tura.

Vervolgens heeft TICGC haar medewerking verleend aan de kersttour van Tom Parker & The New London Chorale in december 2004/januari 2005 en in december 2005 en 2006, met daaraan gekoppeld de optredens in De Jaarbeurs in Utrecht voor Max Proms, welke zijn uitgezonden op TV. Wederom een fantastische ervaring met fijne herinneringen.

The Inspirational heeft in oktober 2005 een eigen live CD “AMEN” opgenomen met gastsoliste Linda Wagenmakers.

Op 19 maart 2006 mochten ze in het TV programma “ Het Gala vh Ned. Lied” Marco Borsato, zijn nummer "Dromen zijn bedrog" toezingen.

Op 8 september 2007 heeft T.I.C.G.C. een swingend optreden verzorgd tijdens het Gospel Festival Amsterdam, dat plaatsvond in de Heineken Music Hall

November 2007:
Optreden in Rest. Hofstede Meerzigt voor TV programma Max Maakt Mogelijk

December 2007:
Optreden tijdens TV programma Kassa

T.I.C.G.C. heeft wederom haar medewerking verleend aan de kersttour van Tom Parker & The New London Chorale met daaraan gekoppeld de optredens in De Jaarbeurs in Utrecht voor Max Proms, welke zijn uitgezonden op TV.
Tevens hebben zij hun medewerking verleent aan de DVD van Tom Parker & The New London Chorale die tijdens de Max Proms is opgenomen.

December 2008:
Max Proms, samenwerking met Guido’s Orchestra, Wendy Kokkelkoren, Anita Meyer, Marco Bakker, Ernst Daniel Smid, Tom Parker & The New London Chorale

The Inspirational Community Gospel Choir staat olv dirigente Iris de Jong en hoopt nog vele jaren zingend te mogen getuigen van The Gospel Of Jesus Christ!

Voor meer informatie en/of boekingen http://www.ticgc.nl
God Bless you!Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Blackgospel Plaats: Tilburg Provincie: Noord-Brabant Prijs: op aanvraag Contact: Nel Bonder Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 13486 Naar site: 1397 Vernieuwd: 04 februari 2009  

Discografie:

AMEN

Persbericht hierover:

Nieuwe (live) CD van
The Inspirational Community Gospel Choir
met als gastsoliste
Linda Wagenmakers

Waarschijnlijk bent u dit koor wel eens tegengekomen, op vele bekende podia in Nederland en daarbuiten hebben zij geschitterd!
Hun nieuwe CD mag terecht geweldig genoemd worden, een mix van moderne Black Gospel en traditionele Spirituals.
Bijzonder trots is dit koor op de medewerking van Linda Wagenmakers als gastsoliste.
Deze live CD is opgenomen tijdens 2 concerten in het Gospelkerkje van Gospel Services te Bant. Info en bestellingen via www.ticgc.nl.