Interkerkelijk Gospel Koor

In het begin.... was er een jeugddienst die op geluisterd moest worden. Het idee werd geboren om dat met een groep jongeren van de gereformeerde en Hervormde kerk te doen. En zo gebeurde dat ook. Maar het is toch wel erg leuk om zo samen te zingen... Kunnen we niet doorgaan als jongerenkoor? Op zoek naar muzikanten en leden en een dirigent..!

Alle begin is moeilijk en bracht ook veel vragen met zich mee, wat voor repertoire gaan we zingen? Hoe brengen we de kerken op de hoogte? Moeten we ons aansluiten bij een vereniging? Wat voor kleding doen we aan bij optredens..? Voor welke leeftijd....? En hoe gaan we heten? Niet op alle vragen kwam meteen antwoord, maar na een aantal lange avonden werden er spijkers met koppen geslagen!

Wat betreft de naam, eerst had iedereen een naam bedacht... Nee, daar zat niet echt iets bij wat iedereen leuk vond. Het moet wel vlot klinken...iets engels is wel leuk. Dus engels woordenboeken opgezocht en maar zoeken. Twee woorden sprongen eruit: Proclaim (Verkondigen) en Redeem (Verlossing door Jezus bloed). Prodeem en reclaim kan misschien ook wel...? betekenen die woorden wel iets? En ja hoor: Reclaim = Weer terug brengen, op het rechte spoor zetten. Die wordt het!

Ook de muzikanten waren geregeld zo zijn we van start gegaan 15 okt. 1992. In de loop der jaren zijn er weer een heleboel dingen veranderd: leden zijn gekomen en gegaan, optredens steeds verder weg van Klundert, steeds meer meerstemmige liederen, steeds meer mannen die ons koor kwamen versterken (er was tijdelijk maar 1 man... Bas en tenor gelijk dat valt niet mee) en de leeftijdsgrens etc etc. En ding is er niet verandert, de reden waarom we zingen, Om God te eren, aanbidden door middel van onze liederen.
(zie verdere gegevens op de website)


Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Worship / Praise Plaats: Klundert Provincie: Noord-Brabant Prijs: 125 euro Contact: Janny Strootman Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 5302 Naar site: 1545 Vernieuwd: 13 juni 2008