Wilco Kloosterman

Wilco Kloosterman (1975) uit Leeuwarden begon zijn muzikale loopbaan op achtjarige leeftijd bij muziekvereniging "De Lofstem" te Sumar (FR). Op zijn negentiende begon hij aan de vooropleiding van de Christelijke Hogeschool voor de kunsten "Constantijn Huygens" te Zwolle. Hier volgde hij de studies HaFaBra-directie en Trombone lichte muziek. Hij was actief als trombonist in diverse jazz-, latin- en gospelformaties en was docent "Koper" bij verschillende muziekverenigingen.
Als dirigent leidde hij enkele brassbands en fanfare orkesten, maar al snel bleek zijn hart te liggen bij gospelmuziek.

Sinds 2001 richt hij zich volledig op het leiding geven aan en arrangeren voor gospelkoren en werkte inmiddels samen met diverse nationale en internationale gospelartiesten. Ook ontwikkelde hij een aantal workshops voor gospelkoren en in januari 2007 kwam het werk "Guiding Notes, Leidraad voor gospelkoren" uit.
Een aantal arrangementen van zijn hand wordt uitgegeven bij Promusic Publishing te Nunspeet. Zijn eigen composities worden zowel in eigen beheer uitgegeven als bij uitgeverij Small Stone Media, gevestigd te Dordrecht.

Regelmatig verzorgen de verschillende koren die onder leiding staan van Wilco Kloosterman (samen) concerten waarbij de inhoud zeker niet ondergeschikt is aan het muzikale niveau.

Momenteel is Wilco Kloosterman MUZIKAAL LEIDER van:
Gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden, Gospelkoor Signalen uit Sneek, All for One - Multicultural Gospel Choir met Basile Maneka Lukadi, African Gospel Trio Misato en kinderkoor Jong Kabaal uit Leeuwarden. Daarnaast is hij als TROMBONIST op projectbasis nog steeds actief en is hij in staat diverse WORKSHOPS voor gospelkoren te verzorgen.

Voor meer informatie:
Ga naar: www.wilcokloosterman.nl

Boekingen:

All for One - Multicultural Gospel Choir en
African Gospel Trio Misato:
wilcokloosterman@gmail.com

Gospelkoor The Young Christian Singers:
ycs_leeuwarden@hotmail.com

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Worship / Praise Plaats: Leeuwarden Provincie: Friesland Prijs: op aanvraag Contact: Wilco Kloosterman Foto: Sonja Hylkema Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 24205 Naar site: 2065 Vernieuwd: 05 november 2021