Gospelkoor Reflection

Sinds 1995 is Gospelkoor Reflection een feit. Bestond het koor in het begin uit zo’n 20 leden, momenteel lig het ledenaantal op 68 personen uit alle windstreken. In de loop der jaren is Reflection niet alleen in ledenaantal maar zeker ook in kwaliteit enorm gegroeid.
Het reguliere repertoire van Reflection bestaat uit geestelijke muziek, met andere woorden een lied met een boodschap Muzikaal gezien zijn koor en dirigent Jan Bode zeer breed georiënteerd. Van easy listening ballads, via gedragen liederen, opwekkingsmuziek en black gospel tot Afrikaanse liederen, het koor is van al deze markten thuis.


Het jongste project van Gospelkoor Reflection uit Tollebeek heet: Het verhaal van The Messiah. Dirigent Jan Bode heeft de Young Messiah, de bewerking van het meesterwerk van Georg Friedrich Händel door Tom Parker, voor gemengd koor bewerkt en muzikale arrangementen gemaakt. Tevens zijn er eigentijdse nummers toegevoegd die het verhaal compleet maken en er een echt Reflection-product van maken. De bladmuziek is gebundeld en bij GMC in Dordrecht verkrijgbaar.
Op 21 en 22 november 2014 is het Messiah concert door Reflection gegeven in Nieuw Jeruzalem Kerk te Emmeloord. De concerten waren beide uitverkocht en totaal 1400 bezoekers hebben de goede boodschap meegekregen van de muziek

Na onze laatste uitdaging “The Young Messiah” te hebben afgerond is er bij ons nieuwste project weer ruimte voor onze gangbare muziekkeuze.
Onze dirigent heeft er een stevige kluif aan gehad om een keuze te maken uit zoveel mooie liederen, maar met de uitgangspunten ”Liefde en Verbinding” in gedachten is het toch gelukt. Het is een prachtige sortering van liederen geworden waarvan wij 18 en 19 november onze nieuwste cd “Deel Zijn Liefde” hebben mogen presenteren. Wij kijken terug op 2 prachtige avonden met meer dan 1400 bezoekers.
Na ons project Verbinding zijn we al snel begonnen met een nieuw project. Onze nieuwe uitdaging heet "Experiencing God" in het Nederlands vertaald "God ervaren". Een stuk waarin muziek en spreekstemmen elkaar afwisselen. Bekende en onbekendere nummers naar voren komen. Op 16 en 17 maart 2018 kan iedereen genieten van dit prachtige muziekstuk.


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Tollebeek Provincie: Flevoland Prijs: € 325,- Contact: Willy Burgler Foto: Foto Caroline Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 69862 Naar site: 24284 Vernieuwd: 13 november 2017  

Discografie:

"Dwars door het vuur" (2000)
"Omdat ik geloof" (2004)
"In het stro"(2006)
"Een nieuw begin" (2009)
"Good News"(2012)
"Het verhaal van de Messiah"(2014}
"Deel Zijn Liefde"(2016)
 

Concertagenda:

Zondag 30 september 2018
Swifterbant - 9.30 uur - In deze dienst werken wij mee aan een jongerendienst. Info volgt
  Zaterdag 15 december 2018
Urk - 19.30 uur - Samen met Brassband Valerius uit Urk geven wij een kerstconcert in de Reoboth kerk Urk
  Woensdag 27 februari 2019
Steenwijk - 19.00 uur - Deze avond treden wij op bij: Zingend vanuit de Grote kerk.
  Donderdag 07 maart 2019
Borger - 19:00 uur - Welkomstdienst Goede Herder kerk Borger www.facebook.com/gospelkoorreflectiontollebeek
» Meer info