Intercession

Wie zijn wij?
Intercession bestaat uit een groep van 40 tot 45 enthousiaste mensen. Door middel van het zingen en spelen van gospelmuziek in de breedste zin van het woord heeft het koor zich tot doel gesteld Gods woord uit te dragen. Gospelkoor Intercession komt uit Rotterdam.

Repertoire
Op het repertoire staan vooral gospelliederen, varierend van langzame nummers tot up-tempo en black-gospel. Het koor zingt hiernaast enkele klassieke koorwerken en diverse liederen in verschillende talen. Hoewel de nadruk ligt op gospel, is het repertoire tamelijk breed.
Het koor staat onder leiding van Ronald Kouwenhoven en wordt muzikaal begeleid door ons combo, welke bestaat uit een drummer, bassist, gitarist, fluitist, pianist en op afroep trompettist en saxofonist.

Optredens:
Intercession verleent met regelmaat medewerking aan kerkdiensten en organiseert ongeveer eens per twee jaar zelf een concert of treedt op als gastkoor bij een concert van een ander koor. Ook treedt Intercession bij diverse andere gelegenheden op, zoals kerstmarkten. Tevens werkt Intercession mee aan bijzondere gebeurtenissen. Zo is het koor in 2003 te gast geweest in de Nederlandse Kazerne in Seedorf, te Duitsland en heeft daar een concert gegeven in samenwerking met het koor van de kazerne.

Repetitie
Intercession repeteert op vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur, met na afloop de beroemde borrel. De repetitie wordt gehouden in de Oranjekerk aan de Rozenlaan 20 te Rotterdam. Als je zin hebt om een keer te komen luisteren, ben je van harte uitgenodigd op onze repetitieavond of bij een van onze optredens.

Plezier
Het koor vindt dat naast zingen het ook belangrijk is om plezier met elkaar te hebben. Dit uit zich met name in de vele sociale activiteiten die georganiseerd worden. Er worden uitjes georganiseerd en elk jaar wordt het koorseizoen afgesloten met een slotdag. Na elke repetitie wordt er met zijn allen een borrel (of meer) gedronken aan de bar van de repetitie ruimte.


Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Worship / Praise Plaats: rotterdam Provincie: Zuid-Holland Prijs: 160 Contact: A. Turkstra Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 4687 Naar site: 1598 Vernieuwd: 23 december 2006  

Discografie:

O, Magnify (2006)