Gospelkoor Sjema

Gospelkoor Sjema is een koor met een duidelijke boodschap en die wordt met veel enthousiasme en overtuiging uitgedragen.

In 1984 hadden een twaalftal jongeren uit de Baptisten Gemeente te Sneek het idee om een jongerenkoor te beginnen, om doormiddel van zang en muziek te zoeken naar God, elkaar en naar zichzelf. Het koor moest een naam hebben. Dit werd Sjema, naar het joodse gebed "Sjema IsraŽl", wat betekent "Hoor IsraŽl". Na wat oefenen werd in april 1985 voor het eerst medewerking verleend aan een dienst.

In de jaren daarna groeide het koor gestaag en werd het koor een interkerkelijk koor, met leden uit allerlei Christelijke gezindten.
Het koor heeft in de loop der jaren meerdere dirigenten gehad, waaronder Sikke Horjus. Sinds 1996 staat, vol enthousiasme, Hans Molenaar voor het koor.

Tegenwoordig bestaat het koor uit 21 leden. Dit is een mooi aantal maar er kunnen altijd nog meer bij.
Het koor is in de loop der jaren van jongerenkoor een gospelkoor geworden, waarin iedereen die jong van hart is in kan meezingen. De leeftijden van de huidige leden variŽren van 17 tot 50+.

Gospelkoor Sjema is een koor met een duidelijke boodschap en die wordt met veel enthousiasme en overtuiging uitgedragen. Bij pittige uptempo praisenummers spatten de vonken er vanaf, maar Sjema heeft ook fraaie ingetogen gospelballads in haar zeer uitgebreide repertoire. Bovenal hopen ze het publiek met hun nummers naar Ďhogere sferení te brengen.

Sjema zingt drie- of vierstemmig, in het Engels en Nederlands en is, kortom, een veelzijdig gospelkoor. Kom, luister en get into the gospel! Als jij ook wel eens bij een swingend koor wilt zingen en als je tenminste 15 jaar bent, kom dan eens langs op een maandagavond.
We repeteren in de Baptisten Kerk, Willem Lodewijkstraat 4 in Sneek.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Sneek Provincie: Friesland Prijs: op aanvraag Contact: Elske Jellema Foto: 2011 sjema.nl Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 12571 Naar site: 2071 Vernieuwd: 29 oktober 2021  

Discografie:

Glorious (2010)