Wim Bevelander

Al 30 jaar reist Wim Bevelander door het land om op te treden. Soms met een band, dan weer enkel met een akoestische gitaar, maar altijd met Nederlandstalige, pittige songs. Hij schrijft teksten die je raken, doen glimlachen en die tot nadenken stemmen. Hij doet uitspraken die blijven haken, die je confronteren of bemoedigen.
In 2012 kreeg hij een nominatie voor de Zilveren Duif in de categorie beste tekstdichter/componist. In 2013 werd zijn laatste kindercd (Zoetzuur) genomineerd als beste cd. In 2014 werd een lied van de cd ZIN genomineerd en in 2015 een lied van de cd Soms heb n je verdriet.

Smaakvol en pittig, zo zou je de cd voor volwassenen 'ZOU't' van Wim kunnen beschrijven. 10 sterke liedjes die het leven op een andere manier belichten dan je vaak hoort of zou verwachten. De soms wat filosofische teksten moet je wat vaker horen voordat ze doordringen. Ze prikkelen om na te denken of om sommige aspecten van je levensbeschouwing op een nieuwe en frisse manier te durven heroverwegen. Soms worden enkel vragen gesteld aan jezelf, dan weer aan God of namens Hem aan ons. Ze gaan over onzekerheid, halve waarheden, vurigheid, liefde en het al of niet beantwoorden daarvan.
Een vleugje humor, een enkele kritische noot en veel prachtig gitaarwerk van Jay-P maken het geheel tot een collectors-item voor mensen van jong tot oud die van tijdloze, hier en daar Dylan- of Knopflerachtige muziek houden. Ook de andere meewerkende muzikanten mogen er wezen: Frank van Essen op drums en Rob Vermeulen op de bas. Het subtiele Hammond-geluid van André Bijleveld maakt de sound compleet mede dankzij de mixage en mastering van Johnny Hulst. Als gastmuzikant hoor je bij het nummer ‘Burgerlijk’ Christan Grotenbreg, Marcel Zimmer en Mark Dekkers.

Eind 2013 verscheen cd Z!N waar een jaar aan is gewerkt. Een bijzonder project waarbij Wim over elk hoofdstuk van het Bijbelboek Prediker een lied heeft gemaakt. Door medewerking van een keur aan muzikanten is het een kleurrijke cd geworden met songs die in stijl variëren van folk, luisterlied,country tot rock en feestlied.
Mei 2015 zag de cd 'Soms heb je verdriet' het daglicht en half april 2016 de laatste: 'De wind is buiten adem', veertien songs in diverse stijlen met topartiesten. Producer: Ralph van Manen.

BEVELANDER BOOTLEGS
Na het vakkundig gearrangeerde album dat vorig jaar april verscheen, komt er nu een cd met uitvoeringen van liedjes op een manier zoals velen Wim Bevelander kennen van zijn optredens in het land: spontaan, nu eens met een kwinkslag en dan weer bloedserieus. Vaak met enkel zijn akoestische gitaar en soms met een gelegenheidsformatie.
Het idee voor deze uitgave ontstond, toen bleek dat Jan Pronk van de TCC studio’s in Veenendaal een professionele audio-opname van een optreden door Wim Bevelander tijdens een festival op de Betteld in 2011 op zijn computer had staan. In de archieven van Wim lagen ook nog allerlei tapes en digitale registraties van optredens in o.a. Zierikzee en Dordrecht. Na een zorgvuldige selectie bleef er een afwisselende verzameling van 20 liedjes over, waaronder een unieke registratie van het nummer Kontrast, vóórdat dit in een andere bewerking verscheen op de gelijknamige cd. Verder hoor je de befaamde Brabantse sketch over John met zijn duiven uit Eindhoven. Nummer 21 is een bijzonder extraatje.

PERSPECTIEF, maxi single
Elke song nodigt direct of indirect uit om het leven, je omgeving, de ander of je toekomst te bezien vanuit een ander perspectief. Zoals het lied 'Stel je voor' zegt: Stel je voor dat alle bomen en bloemen dezelfde kleur of dezelfde vorm hadden...
De tekst van 'Maak mij een instrument' gaat er over dat wij mensen soms gebruikt worden voor een bepaald doel, maar we zijn niet willoos zoals een muziekinstrument; we kunnen kiezen om mee- of tegen te werken. 'Weet ik veel' begint met de tekst dat er meer boven mijn petje gaat dan er onder. En: Wie de Schepper wil evenaren met zijn verstand, is knap.......arrogant.

De single bevat drie Nederlandstalige liedjes, geschreven en gezongen door Wim Bevelander en twee gospelcovers met poëtische teksten van Bob Dylan: 'Grain of sand' en 'I believe in you'.
Fragmenten kun je beluisteren via wimbevelander.nl.
De cd is voor € 7,50 verkrijgbaar via de christelijke boekhandels of rechtstreeks zonder verzendkosten te bestellen door een bericht te sturen naar wimbevelander@gmail.com.

Wim heeft gewerkt als leraar in het Basisonderwijs, was opleidingsfunctionaris en begeleider BZW bij De Hoop ggz en gaf les aan leerlingen van het vmbo. Daarnaast was hij lange tijd zangleider, jeugdleider en enkele jaren voorganger in dienst van een Evangelische gemeente. Momenteel is hij voornamelijk actief als zelfstandig spreker, zanger en tekstschrijver.

Meer info over Wim Bevelander, zijn cd’s en songteksten met akkoordenschema’s vind je op www.wimbevelander.nl of Facebook Wim Bevelander

Contactadres:
Tel. 06-20830251
Joke Smiterf 92
3315 VD Dordrecht
wimbevelander@gmail.com

Wil je een evenement organiseren, dan kun je Wim, al of niet met band uitnodigen. In overleg zijn er veel mogelijkheden.

Wim Bevelander is ambassadeur van World Vision

Zoek je een leuke kerstmusical met soundtracks en/of bladmuziek: meer via wimbevelander@gmail.com. Ook op Youtube fragmenten: Kerstmusical Joppie.

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Nederlandstalig Plaats: Dordrecht Provincie: Zuid-Holland Prijs: In overleg Contact: Wim Bevelander Foto: Johannes Bevelander Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 8681 Naar site: 1842 Vernieuwd: 24 november 2018  

Discografie:

Discografie Wim Bevelander

1983: Goeie Grond
1986: Postzegel
1989: Kontrast
1994: Je bent uniek (kinder-CD)
1996: Het Boek (kinder-CD)
2003: Ik zie je zitten (kinder-CD)
2005: Integer (live)
2007: Postzegel en 25 andere liedjes(dubbel/verzamel-cd)
2007: Wat er ook is…(kinder-cd)
2008: Als niets meer rijmt
2011: ZOU't
2012: Zoetzuur (Kinder-cd)
2012: Kerstmusical 'Joppie'
2013: Z!N
2015: Soms heb je verdriet
2016: De wind is buiten adem
2017: Bevelander Bootlegs
2018: Perspectief (maxi single)

Verder werkte Wim mee aan de kinder-cd’s van Stichting Opwekking. Ook staan er liedjes van hem op de Okékids cd’s van Highway Music.Vertalingen door Wim van Engelstalige liederen voor koren zijn verkrijgbaar via Small Stone Media Dordrecht.