Susanna Fields

SUSANNA FIELDS

Goede wijn rijpt in de luwte. Zo ook Susanna Fields. Zodra je de eerste klanken van haar
debuutalbum All of this is really me tot je door laat dringen, merk je dat zij niet zomaar een zangeres is, maar een vrouw die haar gevoelige ziel durft te tonen in eerlijke liedjes. Susanna Fields maakt intelligente gitaarpop met een randje country en jazz en met invloeden van popdiva’s als Sheryl Crow en Lisa Loeb.

Het verhaal gaat dat ze al kon zingen voordat ze kon praten. En inmiddels heeft Susanna Fields (Suzanne van der Velde) meegewerkt aan meer dan 60(!) cd’s. Met Rob de Nijs tourde ze langs alle theaters in de Benelux en de Vrienden van Amstel Live in Ahoy. Ze zong o.a. met Marco Borsato, Guus Meeuwis, Ralph van Manen, Kees Kraayenoord en ze trad op in een uitverkochte ArenA en een bomvol Gelredome.

Ook was zij de stem achter Mad’house en zelfs in Amerika kent men haar naam, want zij zong voor
de hollywoodfilm ‘A foreign Affair’ de soundtrack ‘Tabooh’. Ook de titelsong van de film ‘Snowfever’ nam Susanna voor haar rekening. En met het liedje ‘Over the Moon’ debuteerde ze in 2002 op het Nationaal Songfestival.

Maar Susanna is nuchter over haar CV: “Natuurlijk zijn het stuk voor stuk geweldige en leerzame ervaringen, maar not really me! Stiekem droomde ik ervan dat ik ooit m’n eigen ding zou kunnen doen, mijn échte ik laten horen! Maar mijn onzekerheid won het vaak. Ik vond het ook wel veilig om me achter anderen te verschuilen op een podium! Toch bleven er ideeën voor liedjes komen en de drang om mijn eigen muziek te gaan spelen en op een plaat te zetten groeide en toen ben ik het gewoon maar gaan doen!”

En met All of this is really me krijg je een kwetsbaar kijkje in de gedachten en verlangens van Susanna Fields, verpakt in zorgvuldig opgebouwde popliedjes, die vaak op de gekste momenten ontstonden. Susanna: “Het allereerste liedje wat ik schreef, Little Girl, over de band met mijn ouders, bedacht ik midden in de nacht! Ik moest mijn bed uit om het op te nemen met mijn gitaar en een of ander krakkemikkig microfoontje, anders zou ik het de volgende ochtend misschien weer vergeten zijn.”

De echte binnenkant van Susanna’s ziel vind je terug in het persoonlijke ‘Deepest Part’. Het ingetogen ‘Broken Things’ sleept je mee naar de zwarte kant van de liefde. En dat terwijl ‘Over the Moon’ weer een totaal naieve verliefdheid uitstraalt. Met een glimlach geniet je van de 50’s evergreen ‘Happiness belongs to me’ die je na één keer beluisteren het liefst op repeat zet

De eerste single van het album is een eigenwijze vertolking van Mr.Mister’s ‘Kyrie’, in de 80’s een dikke hit, waarbij je bij het refrein opeens denkt ‘Waar ken ik die ook alweer van?’ En de krachtige song “Where do we go from here” over de beslissing om een langdurige relatie te beeïndigen, was voordat haar album uitkwam al gecoverd door de Idols finalist van Slowakije, Martin Kelescenyi!

Samen met producer Minco Eggersman (At the close of every day / The Spirit that guides us) en multi-instrumentalist en arrangeur René de Vries (Solo / Whitestone Assembly) werden Susanna’s ideeën tot complete songs gecomponeerd en opgenomen en gemixed in o.a. de Mailmen Studio in Utrecht, door Martijn Groeneveld (Mathilde Santing / Solo).

You maybe wonder
‘Cause that’s what I do
I guess I’m still not figured out
But in the meantime
Don’t you forget that
All of this is really me

[Susanna Fields]


Gegevens:

Categorie: Band Genre: Pop Plaats: Midden-Nederland Provincie: Utrecht Contact: Managementsusannafields.com Foto: Foto Eljee Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 5154 Naar site: 1419 Vernieuwd: 04 maart 2006  

Discografie:

Debut album: All of this is really me
Single: Kyrie