Gospelkoor Spring

In 1987 had een kleine groep mensen het idee opgepakt om met elkaar te gaan zingen. Met de gitaar als begeleidend instrument, werd de basis gelegd voor wat later Gospelkoor Spring zou worden. Met het aantrekken van Remco Hakkert als dirigent maakte het koor een flinke groei door. Er ontstond groei in de zin van ledenaantal, maar ook in de zin van kwaliteit en nieuwe, aansprekende gospelmuziek. Al snel had Gospelkoor Spring naam gemaakt in de directe omgeving van Voorthuizen, dat tot op heden de standplaats is van het koor.
In 1997 deed Gospelkoor Spring voor het eerst op CD van zich horen, toen het mocht meewerken aan de realisatie van het album “We will love Him” van Remco Hakkert. In 2001 bracht Gospelkoor Spring een eigen CD uit met de titel “For what is yet to come”. Lettend op die titel, lag er zeker nog meer in het verschiet voor het koor. Zo mocht “Spring” optreden tijdens de EO “Nederland Zingt” dag van 2004, 2008 en 2012 in de Jaarbeurs te Utrecht. Verder werkte het koor in 2008 mee aan TV opnames rond datzelfde EO-programma in Doesburg, en 2010 in Culemborg.
Vanaf 2011 t/m 2014 ging Gospelkoor Spring met Remco Hakkert het land in voor een reeks concerten rond het thema “Hymns & Aanbidding”. Van Leeuwarden tot Middelburg werden mensen aangesproken door de aloude hymnes en krachtige gospels. Gospelkoor Spring groeide tijdens deze tourconcerten uit tot een veelzijdig koor dat diverse zangstijlen aankan.
In november 2015 kwam de positieve ontwikkeling van “Spring” tot een hoogtepunt op zowel muzikaal als op organisatorisch vlak. Het jubilerende Trans World Radio werd door “Spring” een tweetal benefietconcerten aangeboden. Onder de muzikale leiding van Remco Hakkert en met medewerking van Pearl Joan en Elise Mannah, liet “Spring” zien dat het is uitgegroeid tot een Gospelkoor van niveau.
Maar ook in kleinere setting voelt Gospelkoor Spring zich thuis. Zo is het koor in staat om voor elke gelegenheid een passend programma te bieden. In combinatie met de positieve uitstraling van deze enthousiaste zanggroep, is “Spring” in staat om mensenharten te raken.

Gospelkoor Spring vierde haar 30- jarig bestaan in 2018.


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Voorthuizen Provincie: Gelderland Prijs: Afhankelijk Contact: pr@gospelkoorspring.nl Foto: pr@gospelkoorspring.nl Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 5264 Naar site: 1453 Vernieuwd: 30 december 2018  

Discografie:

We will love Him
For what is yet to come