Gospelkoor The Spirit

Het koor is in 1984 opgericht en bestaat uit 45 enthousiaste en trouwe leden. Het koor wordt begeleid door een combo bestaande uit piano, drums en basgitaar. We treden regelmatig op in kerkdiensten en bij diverse kerkelijke activiteiten.

De missie van ons koor is met zang en muziek mensen te bemoedigen en het bevrijdende Evangelie te brengen aan allen die daarvoor open staan. De kracht van het koor zit in het gevarieerde en eigentijdse repertoire.

In 2009 vierden we ons 25-jarig bestaan. Er stonden diverse activiteiten op de agenda, waaronder het opnemen van een live cd, gratis optredens in instellingen en een spetterend jubileumconcert in november. Tijdens dit concert werd onze nieuwste cd gepresenteerd.

Sinds het jubileumjaar geeft het koor een aantal keren per jaar een gratis optreden bij maatschappelijke en sociale instellingen, (o.a.daklozenopvang, opvang voor verslaafden, gevangenis enz.)
In mei 2010 maakte het koor een Evangelisatie-, bemoedigingstournee naar Oost-Europa. Tevens hebben we, indien gewenst een avond/ochtendvullend evangelisatieprogramma. Dit programma is voor het eerst uitgevoerd in mei 2011 in de Katholieke Pius X-parochie in Kortrijk, BelgiŽ. In 2013, 2016 en 2019 heeft het koor wederom een bemoedigingstoernee door Oost-Europa gemaakt. In 2014 vierde het koor haar 30-jarig bestaan met een groot concert. Door Corona moest het 35- jarig lustrum uitgesteld worden. Afgelopen jaar hebben we veel openlucht optredens verzorgd. Op 18 maart hopen we ons eerste concert weer te geven.

Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Doornspijk Provincie: Gelderland Prijs: 250.-- Contact: B. Vinke Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 16072 Naar site: 2360 Vernieuwd: 15 januari 2023  

Discografie:

- 1994 We've good news
- 1996 Breathe the light (i.s.m. 2 andere koren)
- 2001 Schepping...wederkomst
- 2006 We've got the Spirit
- 2009 Celebration with the Spirit
 

Concertagenda:

Maandag 10 april 2023
Oldebroek - 9.30 uur - medewerking zangdienst 2e Paasdag Hervormde Dorpskerk Zuiderzeestraatweg 106 Oldebroek
  Zondag 28 mei 2023
Oldebroek - 9.30 uur - medewerking dienst 1e Pinksterdag Goede Herderkerk (Geref.) Van Asch van Wijcklaan 2 Oldebroek
  Zondag 25 juni 2023
Nijbroek - 9.30 uur - medewerking ontmoetingsdienst Herv. Kerk in Nijbroek, Dorpsplein 8
  Zondag 24 september 2023
Apeldoorn - 10.30 uur - medewerking dienst in het Vierhuis van Groot-Schuylenburg Laan van Groot-Schuylenburg 91, Apeldoorn