Harry en Marijke Govers

Zangduo van het Nederlandstalige Gospellied

Vanaf 1975 zongen Harry en Marijke Govers hun liederen in binnen en buitenland. Er is Hoop, De ware Wijnstok, Doe die stap op het water, Met muziek het hele land door, Breng dank, enz... Ook bekende kinderliedjes componeerde Harry voor radio en televisieserie's: Benjamin Ben, D'r kan nog meer bij, Kinderkrant, Koning Kunstgebit, Wolkenwagen, Grabbelton en vele andere...

Talloze andere melodieŽn zongen zij in vrijwel alle kringen.Vooral de familiedagen van de EO in 1978 tot 1982 waren voor hen een doorbraak. Maar hun veelzijdigheid maakt het wel moeilijk om hen onder te brengen in een bepaalde categorie. Ze zetten eerder zelf een stempel op de nederlandstalige gospelmuziek. Het was de eerste LP van Harry Govers in 1975 met de titel "Vernieuwing" waarmee een nieuwe trend werd gezet in Nederlandstalige gospelmuziek.

Ook de kinderliedjes voor de radioprogramma's "Wolkenwagen" en "De Grabbelton" versterkten deze andere manier van aanpak en er werd duidelijk een nieuwe muzikale weg ingeslagen. Met "Die Gleichnissen" toerde het duo met een combo door de Duitstalige landen. Ook zongen ze in ItaliŽ, JoegoslaviŽ, IsraŽl, Luxemburg en BelgiŽ.

Met het orkest Psalter en de vocalgroep Voice traden ze op in Zweden, Amerika en Canada. Een groot aantal LP's en CD's zijn er van Harry en Marijke uitgebracht en op hun site vind je het complete overzicht. De Radioprogramma's "Met muziek het hele land door" en "Uit het land" waren een begrip voor de radioluisteraars van de EO. Ook het populaire middagprogramma "Lunchtime Magazine" had een grote luisterdichtheid. Harry en Marijke treden vanaf november 2006 weer op in het hele land. Ook kunt u Harry Govers als instrumentalist boeken voor prettige achtergrondmuziek voor uw receptie of festiviteit.
Vanaf het voorjaar 2007 "DE VRIENDJES VAN DOEBIEDORP", een vrolijke luister-CD voor de allerkleinsten. Met een spannend verhaal en leuke liedjes!

Gegevens:

Categorie: Duo Genre: Nederlandstalig Plaats: Den Haag Provincie: Zuid-Holland Prijs: In overleg Contact: Harry Govers Foto: 2HIGH Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 7476 Naar site: 1356 Vernieuwd: 01 maart 2007  

Discografie:

Meest recent:
Blijven hopen en vertrouwen.
Muziek in de Box
Ooh...hoores
Van je krr krr krr
Accordeon
Praise and Worship
Doe die stap op het water
De Ware Wijnstok
De Wolkenwagen-serie
Zag je de zon vanmorgen
Er is hoop
Is je deur nog op slot
25 jaar Harry en Marijke
Wat een feest 1
Wat een feest 2
Wat een Kerstfeest
De poppenkast van Ikke
Benjamin Ben
Harry Govers en Burning Candles (Es ist kein Traum)
Bšrchen Brummeli serie (Duitsland)
De Vriendjes van Doebiedorp
Old rugged Cross (instr)
Music of my heart (instr)
Zakdoekje leggen
Poezie-liedjes 1
Poezie-liedjes 2
Lovesongs voor baby's
Slaap kindje slaap
Liedjes over allerlei dingen
Grabbelton
Het Bospadavontuur
Op stap in Bijbelland
Avonturen op de boerderij
Marijke's voorleesboek
D'r kan nog meer bij