Vocaal ensemble Voices

Het Vocaal ensemble Voices is enkele jaren geleden opgericht om mede invulling te geven aan de cantatediensten in Bussum. In eerste instantie kwam men per cantatedienst een aantal keren bij elkaar om te repeteren en na uitvoering zag men elkaar een aantal maanden niet, totdat het volgende project van start ging. Sinds 2007 zijn zij op regelmatige basis gaan repeteren omdat naast de cantatediensten de vraag kwam om eens een ‘gewone’ kerkdienst te zingen of een concert te geven.

Inmiddels heeft het koor een redelijk breed repertoire opgebouwd. Muziek uit de middeleeuwen, Bach, Mendelssohn en Fauré staan op het lijstje. Naast muziek uit de 20e eeuw zoals bijvoorbeeld John Rutter, Philip Guran, Hendrik Andriessen en Peteris Vasks.

Naast al deze klassieke werken schuwt Voices ook de Gospel-muziek zeker niet en heeft ook daar in een korte tijd een behoorlijk repertoire opgebouwd. Het klassiek repertoire bestaat, met name door de cantatediensten, uit kleinere werken die door hun korte tijdsduur geschikt zijn voor kerk- en cantatediensten en meestal niet de voorkeur genieten op concertpodia door juist die kortere tijdsduur. Dat dergelijke composities minder van kwaliteit zouden zijn, niets is minder waar. Voorbeelden in deze zijn er velen zoals bijvoorbeeld de cantate´s van Bach, Buxtehude of de Psalmen van Handel en Mendelssohn.

Het Vocaal ensemble Voices werkt samen met leden van de diverse beroepsorkesten uit de omgeving, Wybe Kooijmans en Mark Heerink als organisten en diverse vocale solisten wanneer de uit te voeren werken daarom vragen. Het Vocaal ensemble Voices verzorgt naast een aantal cantatediensten in de Wilhelminakerk te Bussum 'gewone' kerkdiensten en enkele concerten per jaar. Het koor bestaat uit vier sopranen, zes alten, drie tenoren, drie bassen, allen met een amateurstatus.

Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Klassiek Plaats: bussum Provincie: Noord-Holland Prijs: van € 50.- Contact: Piet Philipse Foto: piet philipse Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 4208 Naar site: 1560 Vernieuwd: 05 november 2021