Gospelkoor Orinoco

Het gospelkoor Orinoco werd opgericht in 1998 door Harry Bennenbroek en Gerry Jansen. De naam van het koor, bedacht door Frans Kessels, is genoemd naar de ruim 2500 kilometer lange rivier die ontspringt in het Amazone gebied van Venezuela en uitmondt in een delta in de Atlantische oceaan.
In het begin telde het koor vijftien zingende dames maar in de loop van de tijd is het koor aangegroeid tot vijfendertig dames. Tot op heden maken er nog geen mannen deel uit van het koor maar ze zijn wel van harte welkom!

Het koor wordt sinds de oprichting muzikaal begeleidt door een combo en staat sinds januari 2010 olv dirigent Lodwijk Holzken.
En maal per week op maandagavond worden de nummers gerepeteerd in gemeenschapshuis De Einder. De repetitie is van 20:30 uur tot 22:00 uur. Opgetreden wordt er regelmatig in heilige missen en huwelijksmissen in de kerk in Someren-Eind maar ook in andere kerken in de regio heeft het koor al hun liederen ten gehore gebracht. Ook worden er in samenwerking met andere koren concerten gegeven.Tijdens een optreden draagt het gehele koor lange zwarte jurken met een witte sjaal eroverheen en beweegt en klapt het op de voor de gospelmuziek zo karakteristieke wijze mee op het ritme van de muziek.

Het gospelkoor is momenteel op zoek naar een pianist of gitarist ! Heb je interesse, mail ons !


Gegevens:

Categorie: Gospelgroep Genre: Worship / Praise Plaats: Someren Provincie: Noord-Brabant Contact: pr commissie Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 5367 Naar site: 1340 Vernieuwd: 23 april 2013  

Discografie:

- Orinoco (n)on Tour
- Message