GS (Gerrit Spanninga) // Worship@God

Gerrit Spanninga: "Op 15 jarige leeftijd ben ik, nadat ik tot persoonlijk geloof in Jezus Christus kwam, begonnen met musiceren. Ondanks dat ik niet uit een muzikaal gezin kom, bleek ik wel muzikaal talent te hebben en mijzelf hierin te kunnen ontwikkelen. Hierbij gesteunt door het enthousiastme van mensen die mijn talent aanmoedigen.

Het werd in 2007 tijd voor bezinning na 15 jaar musiceren in diverse bands en projecten, hoogtepunten als optredens (meerdere malen) op het Flevofestival, Bethelgemeente Drachten (Square), net zo goed als spelen in de huiskamer en voor lege zalen aan de andere kant van het land, soms door opgeblazen speakers.

Ik geloof dat God een verlangen in mijn hart gelegd heeft om mij te richten op worship-&praise muziek; nummers tot eer van Hem. Sinds 2008 ben ik ook actief betrokken bij de muziek binnen de VBEmmen. Daarbuiten speel ik op beperkte schaal als gitarist/zanger/zangleider, met een band (WORSHIP@GOD) in kleinere of grotere samenstelling elders in Noord-/Oost-Nederland.

Ik geniet van componisten en zangleiders als Tim Hughes, Chris Tomlin, Matt Redman, Hillsong of dichterbij: Kees Kraayenoord, Elisa Krijgsman, Marcel Zimmer e.a. Ik hou van teksten die een eerlijke indruk geven van de hoogtepunten en dieptepunten van het leven (met God).

Ik schrijf worship&praise liederen, voor solo- en gemeentezang. Ondanks dat ik de Engelse taal soms mooier vindt (klinken), schrijf ik Nederlandstalig omdat ik Nederlands spreek, voel en denk. Het is mijn verlangen dat mensen de teksten begrijpen en bewust zingen tot God.

Ik ben getrouwd, vader van 3 zonen en werk verder in de gehandicaptenzorg. Daar zijn ook mijn nicknamen "GS" en "Gait" in het leven gekomen, om kort te verhalen...

Mijn verlangen is dat deze bijbeltekst van Johannes (Joh.3:5, over Jezus), ook in mij tot leven komt: "Hij moet groter worden en ik steeds kleiner."

E-mail: Info @ GerritSpanninga.nl

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Worship / Praise Plaats: Emmen Provincie: Drenthe Prijs: in overleg Foto: Worship@God tour, Marnix Kievit fotografie Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 6002 Naar site: 1315 Vernieuwd: 04 augustus 2018