The Sprinter Singers

Het interkerkelijk koor The Sprinter Singers is een gemengd koor van ongeveer 40 leden. Wij bestaan sinds 1978 en zingen vier- en soms zelfs zesstemmig. We zingen voornamelijk Engelstalige gospels. Wat bijzonder is aan ons, is dat we tijdens optredens altijd zonder bladmuziek zingen en dus ook meer bewegingsvrijheid hebben.

Onze doelstelling is het uitdragen van Gods woord door middel van zang en muziek. En ons kenmerk is enthousiasme en inzet, met plezier in het zingen voorop. We laten van ons horen in kerkdiensten en concerten. In elk geval organiseren we elk jaar een kerstconcert samen met het Jeugdkoor The Green Voices dat ook onder onze vereniging valt.

In 1978 startten we met onze eerste dirigent Nan van Groeningen. Binnen een paar maanden waren er ruim 80 leden. In juni 1988 werd de toen 28-jarige Hans de Wit uit Rotterdam dirigent van The Sprinter Singers en het Jeugdkoor The Green Voices. En in de zomer van 1996 kwam Hans Buis bij ons dirigeren en tot 1 juli 2011 staat hij voor de beide koren. Vanaf 1 februari 2012 hebben wij een nieuwe dirigent, Ies Roos.

Gegevens:

Categorie: Koor Genre: Worship / Praise Plaats: Zoetermeer Provincie: Zuid-Holland Contact: Fr@ns Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 4781 Naar site: 1681 Vernieuwd: 05 november 2021