propagation

Propagation is een (vooralsnog) 6-koppig rock-formatie uit Noord-nederland. De stijl van de band houdt het midden tussen progressieve - symfonische - en melodieuse rockmuziek. Wat de eigen composities van de band zo bijzonder maakt, is de onlosmakelijke samenhang tussen muziek, de sfeer en het inhoudelijke verhaal. Onze rock formatie heeft behalve in z'n songs, ook in de samenstelling van muzikanten een kristalhelder verhaal. De rode lijn door ons werk en door onze persoonlijkheden is de liefde voor God, Jezus Christus de zoon van God en de Heilige Geest. Door onze verbondenheid in Christus en onze vriendschapsband willen we in onze muziek het beste uit onszelf en uit elkaar halen. Onze muziekstijl leent zich daar, volgens onze smaak, uitstekend voor; naast het experimenteren met geluid an sich, liggen aan de composities, de gebruikte riffs en arpeggio's vaak intelligente en soms zelfs op de klassieke muziek geörienteerde schema's ten grondslag. Deze stijl leent zich niet alleen om God's genadevolle en zachtmoedige karakter uit te drukken maar ook Zijn kracht, Zijn doorzettingsvermogen en misschien zelfs Zijn woede over de zonde. Met behulp van moderne sample- en synthesizer-technieken kunnen we heel wat kanten op met het neerzetten van een bepaald sfeermoment in een compositie. Het uiteindelijke doel is om de luisteraar te boeien en deze te verleiden om naar de inhoud van de songs te luisteren waardoor "Propagation" meer is dan alleen de naam van onze band.

Gegevens:

Categorie: Band Genre: Rock Plaats: haren Provincie: Groningen Prijs: nnb Contact: dj schotanus Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 3040 Naar site: 1295 Vernieuwd: 27 oktober 2009  

Discografie:

In 1983 werkt de groep mee aan de verzamel-LP Bound met twee nummers.

In 1985 brengt de groep, als eerste gospelrock groep in Nederland, in eigen beheer de LP By means of music uit, een hardrock LP.

In 1986 spelen een aantal groepsleden mee op de LP Zolang ‘r leven is van Ab Drijver.