Michael W. Smith

Michael W. Smith is een heuse superster. Hij heeft miljoenen albums verkocht, tientallen awards ontvangen en zijn muziek klinkt over de hele wereld. Toch blijft de Amerikaan toegankelijk en nederig, en dat heeft de Nederlandse fans hem des te meer in de armen doen sluiten. Dat, en natuurlijk zijn muziek. Want met zijn ‘Worship’ album in 2001 ontdekte ons land massaal Michael W. Smith.

Niet dat zijn bekendheid uit de lucht kwam vallen; diverse liedjes van Smith gelden al jaren als klassiekers, zoals ‘Friends’ en het aanbiddingslied ‘Great Is The Lord’, dat in de Opwekkingsbundel opgenomen werd als ‘Groot Is De Heer’. Het pop repertoire van Smith viel zelfs buiten het ‘gospelcircuit’ in de smaak; Rene Froger nam een versie van Smith’s hit ‘Love Me Good’ op. Michael bezocht ons land regelmatig en vulde stadions en festivalterreinen.

Het is echter vooral de aanbiddingsmuziek die de afgelopen jaren regelmatig de boventoon voert in Michael W. Smith’s repertoire, en met zijn recente album ‘Sovereign’ gaf hij er een pakkend vervolg aan. ‘Sovereign’ zet de lijn van de worship albums voort, maar doet het met de muzikale impact van Smith’s populaire cd ‘Healing Rain’. De ‘Sovereign’ tour is wat dat betreft ook een grootse ervaring. Michael W. Smith brengt zijn volledige band naar Nederland voor een aanbiddingsavond waar nog lang over nagepraat zal worden

Gegevens:

Categorie: Solist Genre: Worship / Praise Plaats: USA Provincie: Buitenland Foto: Michael W. Smith Website: » Bezoek website  

Statistiek:

Getoond: 1567 Naar site: 318 Vernieuwd: 05 januari 2015  

Discografie:

CD

Michael W. Smith Project (1983)
Michael W. Smith 2 (1984)
The Big Picture (1986)
The Live Set (1987)
I 2 Eye (1988)
Christmas (1989)
Go West Young Man (1990)
Change Your World (1992)
The First Decade 1983-1993 (1993)
I'll Lead You Home (1995)
Live The Life (1998)
Christmastime (1998)
This Is Your Time (1999)
Freedom (2000)
The Acoustic Set (2000)
Worship (2001)
Worship Again (2002)
The Second Decade 1993-2003 (2003)
Healing Rain (2004)
The Second Chance Soundtrack (2005)
Stand (2006)
It's A Wonderful Christmas (2007)
A New Hallelujah (2008)
Wonder (2010)
Glory (2011)
Decades of Worship(2012)
Hymns (2014)
Sovereign (2014)
The Spirit of Christmas (2014)

Video/dvd

Worship (VHS/DVD) (2002)
The Bigger Picture (DVD) (2003)
Live in Concert - A 20 Year Celebration (DVD) (2004)
The Second Chance (DVD) (2005)
A New Hallelujah (DVD) (2009)
Sovereign (DVD) (2014)