Zing Een Nieuw Lied: muzikale inspiratie voor kerken

25 sep
Zingen hoort in Nederland bij het kerk- of gemeente-zijn. Een mooi lied kan iemand helpen om zijn of haar geloof te duiden, er troost of bemoediging in te vinden. Maar boven alles geeft een lied ons een stem. Een stem om dat te zingen wat op ons hart ligt. Met het nieuwe initiatief ‘Zing Een Nieuw Lied’ start muziekuitgever Small Stone Media een platform dat kerken voorziet van nieuwe liederen die precies dat doen.

Het principe achter ‘Zing Een Nieuw Lied’ is eenvoudig. Via de website (www.zingeennieuwlied.nl) kunnen kerken of gemeenten zich gratis inschrijven als gebruiker. Regelmatig ontvangen ze dan digitaal een mp3 en de bladmuziek van een nieuw lied. Deze bladmuziek is beperkt te kopiëren en het lied is een week lang gratis te verkrijgen voor de gebruiker. Na de eerste week kunnen de liederen aangeschaft worden via de website.

Volgens Cees van Vugt van de initiatiefnemende muziekuitgever Small Stone Media voorziet Zing Een Nieuw Lied in een behoefte. “ Kerken hebben natuurlijk al wel een aanvoer van nieuwe liederen zoals Opwekking en af en toe losse projecten, maar er is nog zo veel meer. We willen dat –en daarmee de schrijvers die we als Small Stone Media dienen- onder de aandacht brengen bij kerken. Wij geloven dat heel veel kerken open staan om nieuwe liederen te horen en gebruiken in de eredienst, jeugddienst of andere activiteiten. Koren hebben vaak wel een rechtstreekse band met een muziekuitgever en als zodanig een vaste aanvoer van nieuwe liederen. Kerken - en dan de mensen die in een kerk verantwoordelijk zijn voor het muzikale gedeelte - minder of niet. Die ‘missing link’ hopen we hiermee te bieden.”

Het is de bedoeling dat de website www.zingeennieuwlied.nl verder uitgebreid gaat worden met achtergrondinformatie bij songs en auteurs. Ook kunnen gebruikers in de toekomst feedback geven op nieuwe liederen. Op sociale media is Zing Een Nieuw Lied al actief via Twitter (www.twitter.com/nieuwlied) en Facebook (www.facebook.com/ZingEenNieuwLied). Het eerste lied wordt naar verwachting eind deze maand verstuurd naar geregistreerden.

Small Stone Media is de muziekuitgeverij met een passie voor christelijke muziek. Ze verlangt het goede nieuws van Jezus Christus te verspreiden door muziek en zang en ondersteunen daarom componisten en tekstdichters uit binnen- en buitenland in hun muzikale missie. Small Stone Media wil haar doel bereiken door het ontplooien van vijf complementaire activiteiten: publishing, rights management, copyright administratie, distributie van bladmuziek en ondersteunen van diverse activiteiten. Zo is Small Stone Media sponsor van de komende Zilveren Duif Awards.
--------------------------
Datum: 25 september 2012 Website: www.zingeennieuwlied.nl

Gerelateerde artikelen:

29 september 2023 Zing een nieuw Lied: Ontdek nieuwe Christelijke li...